04 / 05 / 2024

Celaloğlu İnşaat'ın Kayacity projesi Kayaşehir'de yükseliyor!

Celaloğlu İnşaat'ın Kayacity projesi Kayaşehir'de yükseliyor!

Eski İstanbul, trafiği, altyapısı , nüfus yoğunluğu ve yüzölçümü ile artık bu büyük metropolün yükünü kaldıramıyor. ABD’nin kuruluş öyküsünde olduğu gibi, yeni yaşam alanları için Batı’ya doğru göç, yeni İstanbul’un oluşumunda da başrolü oynuyor



Orta gelir düzeyine yönelik İstanbul’da daha iyi, daha kaliteli bir yaşam için, batıda yeni bir İstanbul kuruluyor. Önemli bölümü 2015’ten önce hizmete girecek dev projeler ve tamamlanacak yüzbinlerce konut ile, yakın gelecekte, bambaşka bir görünüme bürünecek olan bu bölge Başakşehir-Kayaşehir. Yeni İstanbul’u  ilk keşfedenler arasında Celaloğlu, öncü bir rol üstleniyor.

Küçükçekmece’de yıllarca öğretmenlik yaptığı için bölgede “Hoca” lakabı ile tanınan Selahattin Sulu, daha sonra inşaat işiyle uğraşan babası Celal Sulu birlikte çalışmaya başlayıp, o dönemde Küçükçekmece ve Cennet Mahallesi’nde binlerce konut yapıyor. Selahattin Sulu, yıllar sonra işini büyüterek kurduğu inşaat şirketine de babasının adını veriyor. Onurkent’te 300 daire tamamladıktan sonra, 2009’da başladığı 54 villa ve 80 daireden oluşan Başakşehir Konakları’nı 2011’de teslim eden Selahattin Sulu, ikisi de mimar olan oğlu ve kızı ile birlikte Celaloğlu İnşaat olarak, halen Kayaşehir’de 6 blok 236 daireden oluşan Kaya City Residence’ın inşaatını gerçekleştiriyor.


Celaloğlu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Sulu, “Orta gelir muhafazakar kesim için” konut ürettiklerini vurguluyor. “Muhafazakar kesim yaşam standardını yükseltti, denize gitmeyi tercih etmediği için artık oturacağı projede havuz istiyor, kuaför istiyor” diyen Selahattin Sulu, Kaya City’nin, buhar banyoları, açık kapalı yüzme havuzları ve spor alanları ile bu beklentiyi karşıladığını kaydediyor.


Başakşehir – Kayaşehir’in hem yaşamak hem de yatırım yapmak için taşı toprağı altın denilebilecek bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Celaloğlu İnşaat kurucusu Selahattin Sulu, TEM Otoyolu ve E-5’e komşu olan bu stratejik bölgede, dünyaca ünlü“Çılgın Proje” Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3. Havaalanı ile Başakşehir’de kurulan Sağlık Vadisi, Türkiye’nin biomedikal parkı Biocity ve  Olimpiyat Köyü’nün yer aldığını vurguluyor. Sağlık vadisi, havaalanı,Biocity gibi önemli projelerin 2 yıl içinde Kaya City ile  yakın tarihlerde tamamlanıp hizmete gireceğini kaydeden Selahattin Sulu, “Tamamladığımız Başakşehir Konakları’nda 250 bin ile 400 bin lira arasında sattığımız villalar bugun 1.2 milyon lira. Bugün bu bölgeye yatırım yapanlar, 2 yıl sonra bu projelerin tamamlanması ile çok daha büyük bir kazanç elde edecekler” görüşünü savunuyor.


Geri Dön