Çelik betonarme evler sağlam mı? Beton ev mi pahalı çelik ev mi?
Çelik evler tıpkı, betonarme evler gibi son dönemde sıkça kullanılmaya başladı. Bu yüzden de çelik evlerin özelliklerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte detaylar!Çelik ev yalnızca kolay bir şekilde ısınmak ile kalmaz, aynı zamanda kuvvetli izolasyonu ile kolay ısı kaybı da yaşanmamaktadır
ÇELİK EV SICAK OLUR MU?
Çelik evlerin kolay ısınıp ısınmayacağı konusu pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Çelik ev yalnızca kolay bir şekilde ısınmak ile kalmaz, aynı zamanda kuvvetli izolasyonu ile kolay ısı kaybı da yaşanmamaktadır. Standart inşaat teknikleri ile üretilen betonarme ya da ahşap binaların tersine çelik konstrüksiyon yapılarda çok daha çeşitli ve modern bir izolasyon sistemi kullanılır.
Peki “Çelik betonarme evler sağlam mı? Beton ev mi pahalı çelik ev mi?” İşte bu diğer soruların araştırılan yanıtları…
ÇELİK BETONARME EVLER SAĞLAM MI?
Çelik konstrüksiyon yapılar, hafif konutlar oldukları için, depreme karşı daha sağlamdırlar. İki yapı çeşidi de çok amaçlı olarak inşa edilir. Ancak kat sayısı avantajı ile betonarme çok daha fazla sayıda amaç ile kullanılabilmektedir. Betonarme konutlarda sağlamlık her zaman sağlanamaz.
İKİNCİ EL PREFABRİK EV ALINIR MI?
İkinci el prefabrik konutlar alınabilir ancak bilhassa burada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Onlarda şu şekildedir; Bu ikinci el olan prefabrik evi kim üretmiş ise yani üretici firmanın üretim kalitesini detaylı bir şekilde araştırıp o firmayı arayarak, malzeme kalitesini sorarak, evin düzgün bir şekilde kurulduğunu görüp, iyi bir prefabrik ev montaj ustası bulunarak da bu konuda detaylı bilgiler alınabilir.
BETON EV Mİ PAHALI YOKSA ÇELİK EV Mİ?
Çelik yapılar dediğimiz gibi daha hafif olduğundan dolayı, su basman maliyeti de daha düşüktür. Yüksek ağırlıklar nedeniyle de betonarme yapıların temel maliyetleri yüksek olabilmektedir. Deprem gibi doğal afetlere karşı temel yani zemin etkileşimi daha yüksek olur.
ÇELİK KONSTRÜKSİYON EV RUHSATI NASIL ALINIR?
Çelik evin yapılacağı yer, arsa, köy sınırları içinde bulunuyor ise il özel idaresine, şehir merkezinde bulunuyor ise de belediyeye ruhsat için başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Belediyeye sunulan dosyada ruhsat dilekçesi ile tapu, mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projelerinin olduğu belgelerin de bulunmalıdır.