Genel

Çelik ev ısınır mı? Çelik evde yaşanır mı?

Çelik evler kolay kurulumu ve düşük maliyeti ile pek çok kişinin tercihi olmaktadır. Peki çelik ev ruhsatı nasıl alınır? Bu diğer soruların yanıtı!Aynı şekilde çelik evlerde bu şekilde yapılabilir

ÇELİK EV HANGİ ARSAYA YAPILIR?

Prefabrik evler imarlı arsalara yapılabilir. Aynı şekilde çelik evlerde bu şekilde yapılabilir. Bunun dışında ki yerlere yapılması için belediyelerin tarlalar için yüzde 5 imarı olmalıdır. Arsa alım işlemleri yapılırken ilk olarak alanın mutlaka imar durumu öğrenilmelidir.

Peki çelik evler için başka hangi hususlar bilinmelidir? Çelik ev ısınır mı? Çelik evde yaşanır mı? İşte bu ve benzeri soruların merak edilen yanıtları…

ÇELİK EV RUHSATI NASIL ALINIR?

Prefabrik, çelik evlerin yapılacağı arsa, köy sınırlarında ise il özel idaresine, şehir merkezindeyse de belediyeye ruhsat için başvuru yapabilirsiniz. Belediyeye sunacağınız dosyada ruhsat dilekçesi ile birlikte tapu, mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projelerinin olduğu belgelerin de bulunması gerekmektedir.

ÇELİK EVDE YAŞANIR MI?

Çelik villa ya da çelik evler yapılabilmektedir. Hem zahmetsiz hem de herhangi bir zorluk oluşmadan tamamlanacak olan çelik villa veya evler ile herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Ayrıca birey sayısının az olduğu ailelerde çelik evler çok daha tercih sebeplerinden biridir. Bunun yanında betonarme evlerde geniş aileler daha yüksek standartlarda yaşayabilir.

ÇELİK EV ISINIR MI?

Çelik ev ısınır mı sorusu çok sık sorulmaktadır. Çelik ev yalnızca kolay ısınmak ile kalmaz, aynı zamanda da kuvvetli izolasyon ile kolay ısı kaybı da yaşamaz. Standart inşaat teknikleri ile üretilen betonarme veya ahşap binalara karşı çelik konstrüksiyon yapılarda çok daha farklı ve modern bir izolasyon sistemi kullanılmaktadır.

PREFABRİK EVDE KIŞ OTURULUR MU?

Prefabrik evler üretim sırasında kaliteli malzemeler kullanıldığı için yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanım sağlar. Paslanmaz çelikler üzerine inşa edilen prefabrik evler, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde yapılmaktadır.

ÇELİK EV SÖKÜLEBİLİR Mİ?

Prefabrik evler ve çelik evler tekrar sökülüp takılabilen yapılardır. Evin sökülmesi ya da yeniden takılması sırasında bazı fireler meydana gelebilir. Ses ve ısı izolasyonundan dolayı çelik yapılar, prefabrik yapılara kıyasla daha avantajlı konumdalardır.