Genel

Çelik ev kullanışlı mı? Çelik ev soğuk olur mu?

Çelik evler, son dönemin en popüler yapılarından biridir. Çelik evde yaşamanın ne kadar sağlıklı olduğu, kullanışlı olup olmadığı soruları da sıkça sorulmaktadır. İşte tüm bu soruların yanıtları!Çelik evlerin duvar panellerinden tutun da bütün altyapısı ise çelikten oluştuğu için bu evler son derece güvenli yapılardan olmaktadır

ÇELİK EVLER SAĞLIKLI MI?

Çelik son yıllarda yapılarda kullanılan en sağlam ve kuvvetli maddelerden bir tanesidir. Çelik evlerin duvar panellerinden tutun da bütün altyapısı ise çelikten oluştuğu için bu evler son derece güvenli yapılardan olmaktadır.

Peki “Çelik ev kullanışlı mı? Çelik ev soğuk olur mu?” İşte çelik evlere dair sorulan bu ve benzeri soruların yanıtları…

ÇELİK EV SÖKÜLEBİLİR Mİ?

Prefabrik evler ve çelik evler tekrar sökülüp takılabilen yapılardır. Evin sökülmesi ya da yeniden takılması sırasında bazı fireler meydana gelebilir. Ses ve ısı izolasyonundan dolayı çelik yapılar, prefabrik yapılara kıyasla daha avantajlı konumdalardır.

ÇELİK EV KULLANIŞLI MI?

Çeliğin dayanıklı, esnek, aynı zamanda hafif ve uzun ömürlü oluşundan dolayı; çeliği ev yapımında avantajlı bir konumda bulunur. Çelik ev fiyatlarına bakıldığında, çeliğin aynı zamanda ucuz bir metal oluşundan dolayı betonarme yapılara göre düşüktür. Çelik evler, depreme karşı oldukça dayanıklı yapıdadır.

ÇELİK EVLER SALLANIR MI?

Çelik evler, betonarme bir binaya göre çok daha hafiftir. Bundan dolayı çelik vidalarla de monte parçaların birleştirilmesinden dolayı deprem sırasında da bu yapılar esner fakat yıkılmaz. Yapılar, 1.Deprem bölgesi şartları esas alınarak üretimi yapılmaktadır.

ÇELİK EV YAPIMI KAÇ GÜN SÜRER?

Çelik evler, son dönemlerde bir hayli popülerdir. Bu yapılar, kolay inşa edilebilirliği, güvenli olduğundan dolayı geniş bir yaşam alanı sunmaktadır. Tercih nedeni bir nebze de bu yüzdendir. Çelik ev yapımı oldukça pratiktir. Çelik evlerin yapım süresi, kullanıcının ihtiyaçlarına göre, arsasının büyüklüğüne bakılarak ve yapıda kullanılacak malzemeye göre değişmektedir. Ancak en fazla 2 ay içinde tamamı ile bitmektedir.

ÇELİK EV SOĞUK OLUR MU?

Çelik ev ısınır mı soğuk olur mu sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Çelik ev yalnızca kolay ısınmak ile kalmaz, aynı zamanda kuvvetli izolasyonu ile kolay ısı kaybı da yaşamaz. Standart inşaat teknikleri ile üretilen betonarme veya ahşap binalara kıyasla çelik konstrüksiyon yapılarda çok daha farklı ve modern bir izolasyon sistemi kullanılır.