Genel

Çelik evler sallanır mı? Çelik ev için imar gerekli mi?

Çelik evler, prefabrik ve konteyner evlerden sonra sıkça araştırılan konut tipidir. Çelik ev yaptırmak isteyenler birtakım sorularına yanıt aramaktadır. İşte o sorular!Bu evler, kolay inşa edildiği, güvenli olduğu ve geniş bir yaşam alanı sunuyor

ÇELİK EV YAPIMI KAÇ GÜN SÜRER?

Çelik evler, son dönemlerde bir hayli popülerdir. Bu evler, kolay inşa edildiği, güvenli olduğu ve geniş bir yaşam alanı sunuyor. Tercih nedeni bir nebze de bu yüzdendir. Çelik ev yapımı oldukça pratiktir. Bu evlerin yapım süresi, kullanıcının ihtiyaçlarına göre, arsasının büyüklüğüne göre ve yapıda kullanılacak malzemeye göre değişmektedir. Ancak en fazla 2 ay içerisinde tamamıyla bitmektedir.

Peki “Çelik evler sallanır mı? Çelik ev için imar gerekli mi? Çelik ev için imar izni gerekli midir? Çelik Evler kaç katlı olabilir?” İşte bu ve benzeri soruların yanıtları…

ÇELİK EVLER DEPREME DAYANIKLI MIDIR? ÇELİK EVLER SALLANIR MI?

Betonarme binalara göre daha hafif olmasından ve perçinli sistem ile birlikte birleştirilmesinden dolayı depreme esnasında esner fakat yıkılmaz. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda çelik konstrüksiyon ve çelik yapıların 8.9 depremine karşı dayanıklı olduğu kanıtlanmıştır.

Betonarme bir binaya kıyasla çok daha hafif olması ve çelik vidalar ile de monte parçaların birleştirilmesinden dolayı deprem anında esneme olur, ancak yıkılma olmaz. Yapılarımız 1.Deprem bölgesi şartları esas alınarak üretilen yapılardır.

ÇELİK EV İÇİN İMAR İZNİ GEREKLİ MİDİR?

Prefabrik ev için ilk önce imar izni alınması gerekir. Evin yapılacağı bölgenin belediyesine ya da il özel idaresine başvuru yapılarak, yapı ruhsatı alınabilir.

ÇELİK EV PASLANIR MI?

Galvaniz kaplı olan çelik malzeme paslanmaya diğer adıyla korozyona karşı dirençlidir. Çelik malzeme çatlamaz, böceklenmez ve bozulma gibi sorunlar ortaya çıkarmaz. Bu yapılar, kısa sürede hazırlanabilir. Çelik evler, evin büyüklüğüne göre en fazla 2 ayda tamamlanma imkanına sahiptir.

ÇELİK EVLER KAÇ KATLI OLABİLİR?

Çelik evleri en fazla kaç katlı olabilir? Sorusunun yanıtı şu şekildedir; Çelik evler maksimum 4 katlı yapılabilmektedir fakat hem uygun fiyat hem de ergonomik açıdan da 2 kat en uygun olanıdır.