10 / 05 / 2024

Çelik evlerin ömrü ne kadardır? Çelik ev yapımı kaç gün sürer?

Çelik evlerin ömrü ne kadardır? Çelik ev yapımı kaç gün sürer?

Çelikler evler tıpkı konteyner ve prefabrik evler gibi gündemde yer alan konulardan biridir. Çelik ev almayı düşünen kişilerin kafasında pek çok konu vardır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!



ÇELİK EV SÖKÜLEBİLİR Mİ?

Prefabrik evler ve çelik evler tekrar sökülüp takılabilen yapılardır. Evin sökülmesi ya da yeniden takılması sırasında bazı fireler meydana gelebilir. Ses ve ısı izolasyonu bakımından çelik yapılar, prefabrik yapılara göre daha avantajlı konumdalardır.

ÇELİK EVLERİN ÖMRÜ NE KADARDIR?

Çelik yapılar ortalama olarak kaç yıl dayanmaktadır? Çelik evler ortalamaya bakıldığı zaman 40 ile 60 yıl arasında bir ömre sahiptir. Bu yapıların kullanım süresi aslında tamamen kullanan kişilerin elindedir. Çelik evinizin bakımlarını aksatmaz ve iyi bir şekilde evinize bakarsanız kullanım ömrü 90 ile 100 yıla kadar dahi uzayabilir.

ÇELİK EV YAPIMI KAÇ GÜN SÜRER?

Çelik evler, son dönemlerde bir hayli popülerdir. Bu evler, kolay inşa edildiği, güvenli olduğu ve geniş bir yaşam alanı sunuyor. Tercih nedeni bir nebze de bu yüzdendir. Çelik ev yapımı oldukça pratiktir. Bu yapıların; yapım süresi, kullanıcının ihtiyaçlarına bağlı olarak, arsasının büyüklüğüne göre ve yapıda kullanılacak malzemeye göre değişmektedir. Ancak en fazla 2 ay içerisinde tamamıyla bitmektedir.

ÇELİK EV PASLANIR MI?

Çelik yapılar, galvaniz kaplıdır. Çelik malzeme paslanmaya diğer adı ile korozyona karşı dirençlidir. Çelik malzeme çatlamaz, böceklenmez ya da bozulma gibi herhangi bir sorunla karşılaşılmaz. Bu konutlar, kısa sürede hazırlanabilir. Çelik evler, evin büyüklüğüne göre en fazla 2 ayda tamamlanma olanağına sahiptir.


Geri Dön