Yeni Şirketler

Cem Boyner: Altınyıldız'ın arazisini satacağız!

'Çok değerli arsada fabrika olmaz' diyen Boyner Holding Altınyıldız'ın arazisini satıyor

Boyner, Yenibosna'da Altınyıldız'ın tesislerinin bulunduğu 71 bin 838 m2'lik arsayı satma kararı aldı. Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, "Havalimanı yolu üzerinde çok kıymetli bir arsada üretim yapıyoruz. Ekonomik bir karar aldık. Üretimi başka bir yere taşıyacağız, arsayı satacağız" dedi

Altınyıldız Mensucat, dün Kamu Aydınlatma Platformu'na bir açıklama yaparak Yenibosna'da üretim tesislerinin bulunduğu 71 bin 838 metrekarelik arsanın satışı veya diğer yöntemlerle değerlendirilmesi amacıyla görüşmelerde bulunulması için şirket yönetimine yetki verdiğini bildirdi.

Açıklamada ayrıca söz konusu fabrikanın taşınması ve enerji ile arıtma tesislerinin bulunacağı yeni lokasyonların aranması için de yönetime yetki verildiği vurgulandı.

Ekonomik karar

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, 'çok kıymetli' olarak nitelendirdikleri arsayı satma kararı aldıklarını söyledi.

Yönetim kuruluna verilen yetkiyle satış operasyonun başladığını sözlerine ekleyen Cem Boyner, "Yeşilköy-Havalimanı yolu üzerinde çok kıymetli bir arazimiz var. Bu kadar kıymetli arazide üretim olmaz dedik ve bu kararı aldık. Tamamen ekonomik bir karardır bu... Fabrikamızı başka bir yere taşıyacağız. Satış kararıyla birlikte altyapısı hazır yeni bir fabrika yeri arayışımız da başladı" diye konuştu.

1952'den beri üretim yapıyor

Yenibosna'dan taşınma ve arsasını satma kararı alan Altınyıldız, 1952 yılında kuruldu. Şirket, bu tarihten beri kesintisiz yünlü tekstil üreten, sektöründe 86 bin 928 metrekarelik kapalı alanıyla dünyanın en büyük entegre tesislerinden biri olarak faaliyet gösteriyor. 1956'de ilk ihracatını yapan Altınyıldız, 1991 yılında halka açıldı.

Bugün 40'ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Altınyıldız, 5 megawatt gücünde kendi elektrik ve ısı enerjisini üreten kojenerasyon tesisine de sahip.

Yıllık toplam 9.5 milyon metre kumaş üretimi, 2 bine yakın çalışanı olan şirketin cirosu geçen yıl 185 milyon doları aştı.

2009 yılının ilk 9 ayında küresel krizin etkilerinin azalmaya başlamasıyla birlikte hazır giyim bölümü satışlarını yüzde 16, tekstil bölümü de yüzde 1 artırdı. Network, Fabrika ve Que, şirketin en çok tanınan hazır giyim markaları...

Fabrikanın yanındaki alışveriş merkezi Mart 2010'da açılıyor

BOYNER Holding, Ülker ile birlikte Yenibosna'da Altınyıldız'ın yanındaki 35 bin metrekarelik araziye de alışveriş merkezi kuruyor. Mart 2010'da açılması planlanan ve 100 milyon dolarlık yatırıma malolacak alışveriş merkezinin 50 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir alanı olacak. Alışveriş merkezini çok güzel markalarla açacaklarını anlatan Cem Boyner, "Alışveriş merkezini çok güzel bir doluluk oranıyla açacağız. Planımız doğrultusunda açılışı 5 Mart 2010'da gerçekleştireceğiz" dedi.
Vatan