Genel

Cem Mengi şubatta INGnin Genel Müdür Vekili oluyor!

Akbank'ın Kurumsal Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Mengi'nin ocak sonu itibariyle bu görevinden ayrılarak şubatta ING Bank'ın Genel Müdür Vekili olacağı belirtildi

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bir süredir Türk bir Genel Müdür ile yola devam etmek istediğini açıklayan ING Bank, Mengi'yi daha sonra bu pozisyona getirmeye hazırlanıyor.

ING Bank'ın Genel Müdürlüğü'nü yaklaşık bir yıldır Wilfred Nagel yürütüyordu. Edinilen bilgiye göre hafta içi itibariyle Akbank yönetimine istifasını sunan Mengi, ilk aşamada ING'de kurumsal bankacılık, proje finansmanı, uluslararası bankacılık ve özel bankacılıktan sorumlu olacak. 

10 yıldır Akbank’ta

Mengi, 2001 yılında Kurumsal Bankacılık ve Proje Finansmanından sorumlu Bölüm Başkanı olarak Akbank bünyesine katıldı. 2008 yılında Akbank Genel Müdür Yardımcılığı’na atan Mengi, daha önce Finansbank, Interbank, Körfezbank ve son olarak Rabobank International’da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Mengi, Matematik ve Fizik üzerine İngiltere’de “A Levels” yapmış, International University’de Bilişim Yönetimi Sistemleri (MIS) üzerine eğitim almıştı.
Milliyet