10 / 05 / 2024

Cemal Kişmir: Ev sahibi yapmak için avantajlar sunuyoruz!

Cemal Kişmir: Ev sahibi yapmak için avantajlar sunuyoruz!

TEB Bireysel ve işletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir:  'Türk Ekonomi Bankası (TEB) olarak müşterilerimizin her türlü ihtiyacını en iyi şekilde cevaplamaya çalışıyoruz ve bu doğrultuda ürünler geliştiriyoruz' diyor  



Türk Ekonomi Bankası (TEB) olarak müşterilerimizin her türlü ihtiyacını en iyi şekilde cevaplamaya çalışıyoruz ve bu doğrultuda ürünler geliştiriyoruz. Konut, bu ihtiyaçların en önemleri arasında yer alıyor. Bu anlamda müşterilerizi œev sahibi yapmak için finansman desteği anlamında en avantajlı ve uygun koşulları sunmak için çalışıyoruz. Bu bağlamda mortgage yasası kapsamında muhtelif ürünlerimizle müşterilerimize çözüm üretmeye devam ediyoruz. Halihazırda en çok tercih edilen ürünümüz eşit taksitli olarak kullandırılan ve geri ödenen konut kredisidir. Türkiye'de ilk kez bankamız tarafından müşterilere sunulmaya başlanan Molalı Konut Kredisi ile her yıl 2 aya kadar ödemelere ara verilebiliyor.

Taksit Ertelemeli Konut Kredisi ile müşterilerimiz geri ödemelere 6 ay sonra başlayabilirken, Anapara Ertelemeli Konut Kredisi ile de 36 aya kadar sadece faiz ödeme opsiyonunu kullanabiliyorlar. Dönem Ödemeli Konut Kredisi'nde ise müşterimiz kredi geri ödemelerini gelir akışına göre, 2 veya 3 aylık periyotlarda gerçekleştirebiliyor. Ara Ödemeli Konut Kredisi'nde müşterilerimiz ödeme planı hazırlarken, istedikleri aylarda ve istediği tutarda ara ödeme yapabiliyorlar , ödeme planı seçilen aylardaki ara ödemeler göz önüne alınarak diğer aylarda eşit taksit tutarı dağılacak şekilde oluşturuluyor. TEB olarak ayrıca konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerimize, œKademeli Azalan , œKademeli Artan ve 'Esnek Kademeli' ürünlerini de sunuyoruz .Bu kredilerde de taksit tutarları belirlenen dönemlerde ve müşterimizin ödemelere ayırmak istedikleri bütçeye göre azalıyor veya artıyor.

Bu çok çeşitli esnek ödeme planlarımızın yanında, ekstra komisyon ile faiz indirimi sunan İndirimli Mortgage, ek ipotekle %100 kredilendirme sağlayan %100 Mortgage, konut alımında karşılaşılan ekspertiz ücreti, ipotek masrafı, konut/hayat sigortası primi gibi masrafların da uzun vade ve uygun faizle kredilendirildiği Herşey Dahil Konut Kredisi ve yatırım amaçlı konut edinmek isteyen müşterilerimize özel sunduğumuz Al-Kirala Konut Kredisi gibi değişik uygulamalarla da çok çeşitli ihtiyaçlara hitap eden ürün çeşitlendirmesi yapıyoruz.
Milliyet

An itibarı ile piyasa koşulları ve rekabet dolayısı ile bankalar arası fiyatlama hususunda çok büyük farklar bulunmamakta. Faiz oranlarımız ürün ve kampanyalarımıza göre %0,78 ila %0,95 aralığında değişmektedir. Bankamızın konut kredi büyüklüğü bakiye olarak 1 milyar TL"nin üzerindedir.2010 yılında yaklaşık 300 milyon TL krediye aracılık ettik.2010 sene sonuna dek 400 milyon TL"nin üzerinde bir mortgage kredi kullanımına ulaşmayı hedefliyoruz. Bankamızın konut kredilerinde mevcut pazar payı yüzde 2"nin üzerindedir.Ürün gamı, fiyatlama ve aktif pazarlama çalışmalarımız neticesinde payımızı artırmayı hedefliyor ve öngörülerimizi de buna göre belirliyoruz.


Geri Dön