Kent Haberleri

Cemal Semiz: Vatandaşa yuva inşa ediyoruz!

CANİK Müteahhitler Derneği Onursal Başkanı Cemal Semiz ve İlkadım İş Adamları Derneği Başkanı Ergin, KOSGEB'in Kobilere vereceği destek hakkında açıklamalarda bulundu.

Canik Müteahhitler Derneği Onursal Başkanı Semiz, müteahhitlerin de KOSGEB'in destek kredisine ihtiyacı olduğunu söyledi.


KOSGEB Samsun Müdürü Ahmet Dursunoğlu, 2016 yılında çağrıya çıkılacak olan KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında KOBİ'lerin yapacağı yatırımlara 300 bin TL'si hibe, 700 bin TL'si de faizsiz kredi desteği olmak üzere toplam 1 milyon TL destek sağlanacağını müjdelediğini ifade eden Canik Müteahhitler Derneği Başkanı Semiz, "Bazı müteahhit arkadaşarım bu haberi aldıktan sonra KOSGEB'in kapısını çalarak bu destek hakkında bilgi edinmek istedi. Müteahhitlerimizden öğrendiğimiz bilgilere göre bu destek sadece üreticilere verileceğini öğrendik. Bu habere göre şunu belirtmek istiyorum. 


Üretim çok geniş kapsamlı bir konudur. Nereden ve nasıl baktığın ise çok önemlidir. Peki biz Samsun'da İnşaat projeleri üretip, bunu hayata kazandırmak adına büyük bir çaba sarf ediyoruz. Eğer bakacak olursak bizde vatandaşa yuva inşa ediyoruz" dedi. 


SESİMİZE KULAK VERSİNLER

Samsun'u mimari olarak bir adım öne taşıyacak bu projeleri hayata kazandırmak için müteahhitlerin desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Semiz, "Biz gerekli girişimde bulunduğumuz da KOSGEB'den aldığımız cevap ise hammade üreticisi olmamız gerekiyormuş. Bence üretmek sadece ham madde işlemek değildir. Samsun'da bulunan iş adamlarımızın ve müteahhitlerimizin bu desteğe ihtiyacı olduğunu yaptığımız toplantılarda gördük. KOSGEB'in 2016'da hayata geçireceği bu projede bizlere yer verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Samsun mimarisini bir adım öne taşımak için gerekli desteğin bize ulaşacağından ise hiç kuşkumuz yok. 


"GEREKLİ DESTEĞİNİ VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

 İlkadım İş Adamları Derneği Başkanı Ergin ise, "İş adamları olarak gerçekleştirdiği toplantıda konunun biraz net anlaşılamadığını fark ettik. İş adamlarımız bu desteği almak adına gerekli merciilere ulaşınca ise işin içine ince işçilik girdiğini fark ettik. Okuduğumuz haberde fark edemediğimiz küçük ayrıntıları yerine gidince öğrendik. Bu desteği İş Adamlarımıza ve müteahhitlerimize de verilmesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


Hedef  Halk