02 / 05 / 2024

Cemil çiçek: TOKİ, istenirse Muş'ta konut yapabilir!

Cemil çiçek: TOKİ, istenirse Muş'ta konut yapabilir!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil  çiçek, Muş 'ta meydana gelen depremle ilgili valiliğin emrine 500 bin lira gönderileceğini bildirdi  



TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplandı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Muhasebeciler Günü dolayısıyla  yaptığı gündem dışı konuşmada, Maliye Bakanlığı ile muhasebe camiasının  ilişkilerinin yeteri kadar sıcak olmadığını, bu durumun, bakanlığın TÜRMOB 'u  yeteri kadar dikkate almamasından kaynaklandığını savundu.

Özyürek, 'İki camia birlikte çalışmalıdır. Bu dayanışmayı Maliye Bakanı ve bakanlık bürokratları gerçekleştirmelidir' dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, özürlülerin sağlık hizmetlerinden yararlanmasıyla ilgili bir çok çalışma yapıldığını ancak vatandaşların bundan haberdar olmadığını kaydetti.BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, Muş 'un Bulanık ilçesinde meydana gelen  depremle ilgili bilgi verdi.

Yaman, gerekli adımların atılmasını isteyerek çalışmaların hızlandırılması gerektiğini kaydetti.

Yaman 'ın konuşmasına hükümet adına yanıt veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil çiçek, Muş 'lulara geçmiş olsun dileklerini iletti ve can kaybı  olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

şžiddeti düşük dahi olsa 60 'a yakın sarsıntı olduğunu ve hasarlar meydana geldiğini belirten çiçek, ilk olarak insanların geçici de olsa barınmasına imkan  sağlayacak düzenlemelerin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bugün gelen yazı itibarıyla Kızılay 'ın bölgeye 201 çadır, 370 battaniye, 100 katalitik soba, yeteri kadar yatak, gıda ve ihtiyaç maddesi gönderdiğini  aktaran çiçek, ek ihtiyaç olduğunda ne Kızılay ne de hükümetin bunu  esirgemeyeceğini ifade etti.

Yapılan hasar tespiti sonucunda 103 konutun hasarlı ve oturulamaz, 463 konutun hasarlı ve oturulabilir, 33 ahır ve 8 samanlığın hasarlı ve  kullanılabilir durumda olduğunu söyleyen çiçek, 'Evinde oturmasında sakınca görülen vatandaşlara geçici barınma, iaşe ve genel hayatı etkileyen şartların  ortadan kaldırılması amacıyla bizden istenen 500 bin TL 'dir. Biz de bu imkanı Muş  Valiliğimizin emrine vereceğiz' diye konuştu. çiçek,  TOKİ  'nin istenirse konut yapabileceğini, bütün meselenin talep  olduğunu kaydetti.

Bu arada, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başkanvekili Nevzat Pakdil 'e Genel Kurul 'un neden on dakika geç açtığını sordu.

Pakdil de muhalefete mensup bir katip üye acilen  Ankara  dışına çıktığı için görevi başka bir katip üyeye devrettiğini ve bu nedenle gecikme yaşandığını  bildirdi.

Gündem dışı konuşmaların ardından milletvekili genel seçiminin 12 Haziran 2011 'de yapılmasına ilişkin önergenin görüşülmesine başlandı.

AA


Geri Dön