Genel

Cemil İpekçi bir moda okulu da Kırıkkale'de açacak!

Ünlü modacı Cemil İpekçi, Kırıkkalenin Yahşihan ilçesinde açacağı Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesini başkentte tanıttı. İpekçi, Kentpark Alışveriş Merkezindeki toplantıda Türk kadınının sanata ve el işlerine yatkınlığının bulunduğunu söyledi

Ünlü modacı Cemil İpekçi, Kırıkkalenin Yahşihan ilçesinde açacağı Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesini başkentte tanıttı. Cemil İpekçi, Kentpark Alışveriş Merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Türk kadınının doğuştan sanata ve el işlerine yatkınlığının bulunduğunu söyledi.

Bu yeteneklerin kazanca dönüşmesi ve kadınlara maddi destek sağlamak amacıyla okullar açtığını belirten İpekçi, Mardin ve Bodrumdan sonra 3. atölyeyi Yahşihanda 20 Kasımda açacaklarını kaydetti. İpekçi, kadını toprağa benzettiğini dile getirerek, "Toprağa ne kadar iyi bakarsanız ne kadar iyi beslerseniz yetişecek mahsul de o kadar iyi olur. Bu nedenle kadınlarımıza daha fazla önem vermeliyiz. Onları yapacakları işlerde desteklemeliyiz" diye konuştu.

Cemil İpekçi, atölyede satışı yapılan ürünlerden elde edilecek gelirinbüyük bölümünün kadınlara, kalan bölümünün ise atölyeye kalacağını ifade etti. Yaşihan Kaymakamı Ferhat Özen de atölyede 56 öğrencinin 8 usta öğreticiyle birlikte öğrenim göreceğini belirterek, Yahşihanlı kadınların bundan sonra artık marka kullanarak üretim yapacaklarını söyledi. Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ise Cemil İpekçinin ilçelerinde atölye açmasının Yahşihanın gerçek güzellerinin tanıtılması açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

İlçelerini tercih ettiği için İpekçiye teşekkür eden Sungur, "Ev kadınlarımız da yapacakları işlerle ilçemizi tanıtma fırsatı bulacaklar. Bütün bu güzellikleri gezip görmeleri için başkentlileri Yahşihana bekliyoruz" dedi. Cemil İpekçi, Kaymakam Özen ve Belediye Başkanı Sungur, toplantının ardından alışveriş merkezi içinde açılan ve Kırıkkaleli kadınların yaptığı ürünlerden oluşan sergiyi gezdi. Erenler Mahallesi Cumhuriyet Caddesindeki eski bir binanın belediye tarafından restore edilmesiyle oluşturulan Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesi 20 Kasım Pazar günü saat 13.30da açılacak.

AA