Kent Haberleri

Cendere etrafındaki dokuyu değiştiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kağıthane, Sarıyer ve Eyüp ilçelerinden geçen Cendere ve çevresinde biyoçeşitliliğin, su kalitesinin artırılması için çalışıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kağıthane, Sarıyer ve Eyüp ilçelerinden geçen Cendere ve çevresinde biyoçeşitliliğin, su kalitesinin artırılması, yaya erişiminin sağlanması, tarihi kültürü yaşatılması, ekolojik döngüye katkı sağlanması, sürdürülebilir bir çevre oluşturulması için çalışmalar yapıyor.

Habertürk'ten Esin Tümer'in haberine göre; Ege Yapı Kordon İstanbul Projesi Kağıthanede 3 etaplık yaklaşık 60 bin metrekarelik alanda Cendere boyunca 10 kilometre cepheli. Muum Mimarlık imzalı mimari çözümleri ile dikkat çeken proje blok yükseklikleri, bloklar arası mesafe, plan çözümleri, malzeme seçimleri ve en önemlisi her dairede balkon alternatifi ile oturumluk ve gelecek vaat ediyor. Cendere'nin ve çevresinin yeniden yapılanması ile de projenin çevresiyle ilişkisi, kapanmaması, yan parsellerde ayını mimarinin sürdürülme gayretiyle ciddi bir doku dönüşümü yaşanabilir.

Ege Yapı'nın edindiği tecrübe ile çevresi ile dost, oturanını memnun etmeyi öncelleyen anlayışı bu dönüşümün bir parçası şüphesiz. Bu bağlamda uzun soluklu bir işin Güzel Bahçe etabı yaklaşık 22 bin metrekare alanda Mayıs 2017'de başlamış. Güzel Yalı ve Küçük Yalı da tamamlandığında Kordon İstanbul Projesi'nde toplam 707 konut olacak.

 

GÜZEL BAHÇE İLK ETAP

Güzel Bahçe etabında toplam 260 konut, 6 ile 12 kat arasında değişen bloklarda yer alıyor. Bu etapta 6 katlı blok sadece 4+1 dairelere ayrılmış ve neredeyse tamamının satışı tamamlanmış durumda. Yani talep kent merkezinde ve mümkünse az katlı bir binada suya karşı balkonlu ferah bir daireye sahip olmak yönünde. Başka alternatifler elbette var. Lâkin merkez ve az katlı kombinasyonu neredeyse kalmadı. Bloklardan 13 katlı olan ise yine sadece 3.5+1 dairelere ayrılmış ki bu dairelere de talep yüksek. Kalan bloklara bakıldığında yoğunluk 3+1 ve 2+1 dairelerde. Bu etapta 52-82 metrekare arasında değişen 0+1,138 metrekare 2+1, 168 metrekare 3+1,172-180 metrekare arasında değişen 3.5+1 ve 226 metrekare 4+1 seçenekleri bulunuyor.