27 / 04 / 2024

Çengelköy Park Evleri'nde Arap yatırımcıya toplu satış yapılmadı!

Çengelköy Park Evleri'nde Arap yatırımcıya toplu satış yapılmadı!

İstanbul'da Boğaz hattının en değerli yerlerinden biri olan Çengelköy'de Selimoğlu ve Demirland ortaklığıyla Çengelköy Park Evleri projesi için start verildi. Arap yatırımcıya toplu satışı kabul etmedi...





İstanbul'da Boğaz hattının en değerli yerlerinden biri olan Çengelköy'de Selimoğlu ve Demirland ortaklığıyla Çengelköy Park Evleri projesi için start verildi. İki Boğaz köprüsünü de gören manzarası ve konumu ile dikkat çeken proje, 86 villa ve 73 rezidans daire, sosyal alan ve çarşıdan oluşuyor. 


Aldığımız bilgilere göre proje daha satışa çıkmadan yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çekti. Hatta üç Arap yatırımcı grubu proje sahiplerinin kapısını çaldı ve projenin tamamına talip oldu. 


Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, proje lansmana çıkmadan üç Arap yatırımcı grubun kendileriyle görüşüp projenin tamamını satın almak istediklerini ancak kendilerinin bu teklifleri reddettiklerini söylüyor. 


Arap yatırımcılarının projeyi çok beğendiklerini söyleyen Selimoğlu, "Arap yatırım fonları projenin tamamını satın alıp kendi ülkelerinde pazarlamak istediler. Projemizin mimari ilkesi komşuluk, huzur ve güven olarak belirlendi. Bu açıdan biz projemizi sadece yabancılara satmayı istemedik. Burada yaşayanların yerli ve yabancı karma olmasını istiyoruz" diyor. 


Dosso Dossi Fashion Show'un düzenleyicilerinin arsa sahibi olduğu proje, kat karşılığı yüzde 50-50 olarak paylaşılmak üzere geliştirildi. 60 milyon dolann üzerinde yatırım ve 240 milyon dolar ciro hedeflenen proje 24 ay içinde bitirilecek. 


Çengelköypark'ta Emirgan, Hisar, Pera, Kandilli, Kuzguncuk, Aşiyan ve Kanlıca olarak isimlendirilen yedi değişik tipte villa bulunurken, m2 fiyatlan 4 bin dolar. Rezidans bloğunda ise m2 fiyatı 3 bin dolar düzeyinde. 



EKONOMİST



Geri Dön