30 / 04 / 2024

Cengiz Birgili kimdir?

Cengiz Birgili kimdir?

Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı ve CEO'su olan Cengiz Birgili kimdir? Cengiz Birgili ne zamandan beri Tekfen Holding'in CEO'su olarak hizmet veriyor? Tekfen Holding'in gayrimenkul sektöründeki yeri nedir?



Cengiz Birgili kimdir?

Cengiz Birgili, 1951 yılı İstanbul doğumlu. Osman Birgili, 1978 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Cengiz Birgili, bugün Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı ve CEO'su.


Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. bünyesinde inşaat mühendisi olarak çalışmaya başlayan Birgili, 1998 yılına kadar çeşitli pozisyonlarda çalışarak, 1998 yılında Tekfen İnşaat Genel Müdür Yardımcılığı görevine geldi. 


2005 yılı itibariyle Kıdemli Genel Müdür Yardımcılığına atanan Birgili, 11 Mayıs 2013 tarihi itibariyle Tekfen Holding CEO’luk görevini yürütüyor.


İngilizce ve Almanca bilen Cengiz Birgili, evli ve iki erkek çocuk babasıdır.


Tekfen Holding Emlak Geliştirme Grubu

21. yüzyılın eşiğinde kentlerimiz büyük bir dönüşüm içine girdi. Bundan en fazla etkilenen kentimiz İstanbul'un bir zamanlar şehir dışı kabul edilen bölgeleri, kentin genişlemesi ve metro hatlarının inşasıyla birlikte şehir merkezinin bir parçası haline geldi. Kentlerin yapılaşması, gelişmekte olan iş ve sosyal hayatın gerekliliklerinin gerisinde kalmaya, yeni kavramlarla üretilmiş emlak yatırımlarına gereksinim duyulmaya başlandı. Bu görüşle Tekfen, 2000 yılında Emlak Geliştirme Grubu'nu kurdu.


Tekfen Emlak Geliştirme Grubu, konsept çalışmasından uygulamaya, piyasa araştırmasından pazarlamaya ve bina yönetimine kadar, yüksek tasarım ve inşaat kalitesiyle anahtar teslim projeler geliştirir ve gerçekleştirir. Grubun hizmet portföyünde konsept tasarım, teknik ve ekonomik fizibilite çalışmaları, tasarım geliştirme, pazar araştırmaları ve anahtar teslim proje yönetimi, pazarlama, emlak yönetimi (facility management) hizmetleri yer almaktadır.


Tekfen Holding'in ana iş kollarından birini yürüten olan Emlak Geliştirme Grubu, gayrimenkul konusunu geniş bir yelpazede ele almaktadır. Bu yelpazenin geliştirme, yatırım ve pazarlama ayağını, Grubun 2007 yılında uluslararası varlık yönetimi şirketi Och-Ziff (OZ) ile imzaladığı ortaklık neticesinde kurulan Tekfen Emlak Gayrimenkul yürütmektedir. İnşaat ayağında yer alan Tekfen Emlak Geliştirme Yatırım ve Ticaret A.Ş. ile işletme ayağında yer faaliyet gösteren Tekfen İşletmecilik A.Ş., geliştirme ve yatırım ayağını tamamlayan Grubun diğer şirketleridir.


ÇEDBİK Kurucu Üyesi

Tekfen Emlak Geliştirme Grubu Urban Land Insititute (ULI) ve GYODER (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) sektör örgütleri üyesi olup, aynı zamanda 2007 yılında Türkiye'de kurulan ‘yeşil bina' örgütü ÇEDBİK'in (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) kurucu üyelerindendir. Tekfen Emlak, yeni projelerini çevreye ve kullanıcıya uyumlu, sürdürülebilir, enerji tasarruflu bir anlayışla tasarlamayı ve inşaa etmeyi en önemli hedefleri arasında görmektedir.


Kentsel Dönüşüm

Grup, butik projelerin yanı sıra, endüstriyel bölgelerin ıslah edilerek konut ve turizm alanına çevrildiği kentsel dönüşüm projeleri ile orta ve üst gelir gruplarına dönük konut projeleri de gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.


Çevreye Saygı

Tekfen Emlak, nitelikli ve çevre dostu projeleriyle kullanıcılarının yaşam kalitesini artıran konut, ofis ve ticari alanlar sunmayı hedeflemektedir. ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) kurucu üyesi olan Grup, Levent Ofis ve Kağıthane OfisPark projeleriyle başlattığı LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikası almaya yönelik çalışmalarını yeni projelerinde de çevreye duyarlı tasarım anlayışı çerçevesinde sürdürecektir.


Özgün Çizgi

Tekfen Emlak, ‘kalabalığı takip etme' anlayışının dışında, özgün bir çizgi üzerinde ilerlemeyi tercih etmektedir. Bağlı olduğu Tekfen Emlak Geliştirme Grubu kalite ve konsept farkıyla öne çıkan, iyi tasarlanmış Akmerkez, Taksim Residences, Tekfen Tower ve Yalıkavak Tekfen Evleri projeleri ile farklılığını ortaya koymuştur.


Yarattığı projelerin her aşamasında "müşteri odaklılık" ve "sonsuz müşteri memnuniyeti"ne dayalı bir geliştirme stratejisiyle hareket eden Tekfen Emlak'ın ofis, konut ve yazlık ev ile AVM projeleri bulunmaktadır. Levent Ofis ve Kağıthane OfisPark, Gümüşlük'teki Müşkülüm Çiftliği, Şişli'deki Bomonti Apartmanları, yepyeni bir yerleşim alanı olarak tasarlanan Konya Meram'da Konya Konut Projesi, AVM, konut ve ofisin birarada bulunacağı  İzmir  Konak'taki mixed-used İzmir Projesi Tekfen Emlak'ın eşzamanlı olarak yürütmekte olduğu projeleridir.


Ödüller

Kağıthane OfisPark Projesi “MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2009”da ofis projeleri kategorisinde ödül sahibi. Ayrıca, Avrupa Gayrimenkul Piyasasındaki projeler kapsamında verilen “European Commercial Property Awards 2010” ofis kategorisinde de takdir ödülü sahibi.


Levent Ofis, Shell&Core (Bina Kabuğu ve Çekirdeği) kategorisinde LEED Gold sertifikasına sahip ilk ofis projesi. Levent Ofis, 2011 MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri kapsamında Yeşil Binalar kategorisinde 27 ülkeden 100 farklı proje arasından seçilen üç finalistten biri olmuştur.


Türkiye’den 55 kuruluşun katımılıyla gerçekleştirilen araştırma neticesinde toplam 19 kategoride ödül alan kuruluşlar arasında Tekfen Emlak Geliştirme A.Ş. , Euromoney Dergisi tarafından, Geliştirici / Ofis-Ticari kategorisinde ödüle layık bulundu.


Yarattığı projelerin her aşamasında "müşteri odaklılık" ve "sonsuz müşteri memnuniyeti"ne dayalı bir geliştirme stratejisiyle hareket eden Tekfen Emlak'ın ofis, konut ve yazlık ev ile AVM projeleri bulunmaktadır. Levent Ofis ve Kağıthane OfisPark, Gümüşlük'teki Müşkülüm Çiftliği, Şişli'deki Bomonti Apartmanları, yepyeni bir yerleşim alanı olarak tasarlanan Konya Meram'da Konya Konut Projesi, AVM, konut ve ofisin birarada bulunacağı İzmir Konak'taki mixed-used İzmir Projesi Tekfen Emlak'ın eşzamanlı olarak yürütmekte olduğu projeleridir.




Tekfen Holding'in yeni CEO'su Osman Cengiz Birgili oldu!





Geri Dön