02 / 05 / 2024

Cengiz Ergün: Karşı çıkanların hepsi imar istiyor!

Cengiz Ergün: Karşı çıkanların hepsi imar istiyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın imar planlarının çizimi için bakanlıktan olur yazısı beklendiğini söyleyerek, daha önce imar planlarına karşı çıkanların tamamının şimdi imar istediklerini açıkladı.



 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın imar planlamasına ilişkin açıklamalar yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, önceki dönemlerde yapılan imar planı çalışmalarına değinen Başkan Ergün, bunların siyasi olarak provokasyona kurban gittiğini söyledi. İlk olarak dönüşümü Hafsa Sultan Mahallesi’nden başlatmak istediklerini bunun için de çalışma başlattıklarını söyleyen Başkan Ergün, “Hafsa Sultan Mahallesi’ndeki dönüşüm için ilk etapta örnek projeler hazırlamıştık. 170 vatandaşımızın 115’inin imzalarını almıştık. Orada dönüşümü başlatmak için ada bazında konut hamlesi yapmıştık. Ancak siyasi olarak provokasyona gitti. Orada 50-60 vatandaş anlaşmaya yanaştırılmadı. Sonuçta Hafsa Sultan kaybetti, zaman kaybetti, Manisa 4 sene kaybetti” diye konuştu.

“Bakanlıktan şu anda olur yazısı bekliyoruz”


Yeni yapılacak olan imar planlarında o bölgelerin de yeniden yer alacağını belirten dile getiren Ergün, imar planlarının hazırlanması için bakanlıktan olur yazısı beklediklerini belirtti. Başkan Ergün, “Bundan sonra plan çizimleri başlayacak ama tabi ki bu 1,5- 2 sene sürecek. Çalışma bölge bölge gidecek. Keşke daha önce, seçimlerden önce o planlar iptal edilmeseydi. 5 binlik geçseydi 1000’lik planlar da düzeltilirdi. 1000’lik planların üzerindeki her türlü değişiklikler ilçe belediyeleriyle beraber değiştirilebilirdi, yapılabilirdi. Ama ne oldu 4 sene gitti. Manisa’nın 4 senesi gitti. Hani o provokasyon yapıp da on binlerce dilekçeyi verenler nerede. Şimdi onların hepsi imar istiyor” dedi.


Geri Dön