28 / 04 / 2024

Cengiz Ergün'den Kula'ya jeopark müzesi!

Cengiz Ergün'den Kula'ya jeopark müzesi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın büyükşehir olma süreci ve geçen iki yılda yaptıkları hizmetleri ve projelerini, düzenlediği bir basın toplantısıyla anlattı.




Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın büyükşehir olma süreci ve geçen iki yılda yaptıkları hizmetleri ve projelerini, düzenlediği bir basın toplantısıyla anlattı. Manisa'nın 17 ilçesinden belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcilerinin katıldığı toplantıda Ergün, "Manisa'yı değiştirdik. Şimdi de 17 ilçemizle birlikte geliştirme zamanı. Artık 'Manisa Gelişiyor' diyoruz ve bu sloganla 17 ilçemizi ayrım yapmadan kucaklıyoruz" dedi.


17 ilçe ve binin üzerinde mahalleye hizmet götürdüklerini kaydeden Ergün, tarihi ve turistik yapılara büyük önem verdiklerini söyledi. İl genelinde restorasyon çalışmaları, sokak sağlıklaştırmaları ve kamulaştırma çalışmalarıyla kentin tarihi dokusunu ön plana çıkardıklarını vurgulayan Ergün, tescilli jeoparkıyla önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Kula'da Jeopark Müzesi için kamulaştırma çalışmalarını başlatacaklarının müjdesini verdi. Öte yandan bine yakın tescilli Kula evlerinden 20 tanesini satın almak suretiyle restorasyonlarını yapmayı planladıklarını belirten Ergün, "Böylece ilçemize gelecek turistlerin kalacak yer sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Ayrıca inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Emre Mahallesi'ndeki Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbesi'nin çevre düzenlemesi ve ziyaretçi alanı tanzimi için çalışmalara başlayacağız" dedi.


Araç filomuz genişliyor


Soma Bölgesel Isıtma Sistemi projesinde önemli aşama kat ettiklerini kaydeden Ergün, Büyükşehir olarak MASKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte toplam 4 bin 900 personelle hizmet verdiklerini dile getirdi.


70 milyon liralık yatırımla 465 araç daha ekleyerek filoyu 920 araca ulaştırdıklarını belirten Ergün, "İl genelinin Ulaşım Master Planı'nı yaparak, 111 araçla 84 hatta haftalık 5 bin 121 seferle vatandaşımıza hizmet veriyoruz. 2017 yılının sonuna doğru Manisa'da 18 metrelik elektrikli otobüsleri hayata geçireceğiz. Kula, Sarıgöl, Köprübaşı ve Salihli ilçelerine yeni otobüs terminali kazandırmak için kamulaştırma çalışmalarına başladık.

Kavşak sorunu yaşayan Saruhanlı, Ahmetli, Salihli, Turgutlu, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerimize bu senenin son çeyreğinde temelleri atma hedefi koyduk. Şehzadeler ilçemizde Öğretmenevi ile Galericiler Sitesi'nin kesiştiği noktada bir kavşak projesi hazırladık ve ihalesine çıktık" diye konuştu.


"Gediz nefes alacak"


25 kilometre "Mavi Bisiklet Yolu" düzenlemesi yapıldığını, Vestel Şirketler Grubu ile 40 kilometre daha ekleyeceklerini ifade eden Ergün, şunları söyledi: "560 araçlık tam otomasyon otoparkını 1 Haziran'da açacağız. Manisa Kart, 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle ilimiz bütününde kullanılacak. Soma, Manisa merkez, Gördes ve Turgutlu atık su arıtma tesislerinin sıfırdan yapımına başladık. Alaşehir, Alaşehir Uluderbent ve Kavaklıdere, Demirci, Köprübaşı, Sarıgöl, Selendi ve Manisa İlyaslar atık su arıtma tesislerinin projeleri de yapım aşamasında. Hedefimiz bu projeleri hayata geçirip Gediz nehri kirliliğini en aza indirmek."




Yeni Asır


Geri Dön