29 / 04 / 2024

Cengiz Holding'e satılan İzmir'deki arazilerle ilgili şok açıklama: Acemi olduğum bir dönemdi!

Cengiz Holding'e satılan İzmir'deki arazilerle ilgili şok açıklama: Acemi olduğum bir dönemdi!

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay, Cengiz Holding'e yapılan arazi satışı iddialarıyla ilgili '' Acemi olduğum bir dönemdi'' diyerek açıklama yaptı. 



CHP’nin  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanı olduğu tarihlerde Cengiz Holding’e satılan arazilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı olduğu dönemlerde "Borçları kapatmak durumundaydım ve esasen de acemi olduğum bir dönemdi" diyen Tugay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Cengiz Holding e satılan İzmir deki arazilerle ilgili şok açıklama: Acemi olduğum bir dönemdi!

İZMİR'DEKİ ARAZİLERLE İLGİLİ ŞOK AÇIKLAMA!

Gazeteci İsmail Saymaz Sözcü TV'deki yayında Cemil Tugay'ı aradığını ve iddiaları sorduğunu anlattı. İsmail Saymaz'ın aktardığı bilgilere göre Tugay şu ifadeleri kullandı: 

2019 yılında göreve geldiğinde Mehmet Cengiz’in ilçe sınırları içerisinde konut projesi olarak almış olduğu bir arazi olduğunu ve yaklaşık 22 bin metrekarelik bir arazi olduğundan bahsetti.

Burada Mavişehir adlı bir projeyi yapacağını ve bu arazi sınırları içinde belediyenin 2 dönümlük bir parselinin kaldığından bahseden Tugay '' Ben de iş başına geldiğimde belediyenin kaynağa ihtiyacı vardı, borçları kapatmak durumundaydım ve esasen de acemi olduğum bir dönemdi. O dönem çalışanlar böyle bir arazi olduğunu bana söylediler, ‘Bunu satarsak gelir elde edebiliriz’ dediler.

Tugay bu araziyi süreçte Mehmet Cengiz’e değil de bir başkasına satmayı planladığını ncak bir yasal engel olduğunu söyledi.

Cengiz Holding e satılan İzmir deki arazilerle ilgili şok açıklama: Acemi olduğum bir dönemdi!

Tugay nedenini şöyle açıkladı: ''Bu arsa davalarında eğer bir yeri satacaksanız o arsada daha çok hissesi olanın önceliği var. Dolayısıyla itiraz etmesi durumunda satış gerçekleşmiyor. O nedenle biz başka bir kişiye satamadık.

Mehmet Cengiz tarafı mahkemeye gidebileceklerini ve belediyenin bu durumda daha az gelir elde edebileceğini söyledi. Ben de bunun üzerine onlarla mahkeme yoluna gitmeden pazarlık yaptım ve burayı sattım.''dedi.

Tugay, bunun karşılığında mahkeme yoluyla alacağımdan daha fazla para aldığını problemin kendisinden önce başladığını vurgulayarak ''benim dönemime yansımış bir problemdi. Ben bunu satınca benim muhaliflerim bunu CHP Genel Merkezi’ne taşıdılar” ifadelerini kullandı.


Geri Dön