24 / 12 / 2024

Cengiz İnşaat, Azerbaycan Şemkirçay Barajı'nı teslim etti!

Cengiz İnşaat, Azerbaycan Şemkirçay Barajı'nı teslim etti!

Azerbaycan’ın Şemkir Çayı nehri üzerine Cengiz İnşaat tarafından 948 milyon dolar harcamayla kurulan Şemkirçay Barajı zamanından önce tamamlanarak teslim edildi. 24 saat vardiya sistemi ile 6 yılda tamamlanan barajın öncelikli hedefi Azerbaycan’ın verimli



Türk müteahhitliğinin yurtdışında yaptığı en büyük baraja Cengiz İnşaat imzası:

İşçisini ve malzemesini Türkiye’den götürdü,

yurtdışındaki en büyük barajı Azerbaycan’a yaptı

 

 

İnşaat aşamasında 1000 kişinin istihdam edildiği baraj için 450 beyaz ve mavi yakalı çalışan Türkiye’den götürüldü. Barajın yapımını tek başına üstlenen Cengiz İnşaat, malzemelerinin önemli kısmını da Türkiye’den götürerek katma değerin en üst seviyede tutulmasını sağladı.

 

Barajın Azerbaycan devletine teslim edildiği törene katılan Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, bu kadar büyük bir barajı kısa sürede tamamladıkları için Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’e teşekkür etti.


 

Avrupa’dan Asya’ya kadar dünyanın dört bir yanında ekonomik açıdan büyük projelere imza atarak dünya müteahhitlik sektöründe ikinci sıraya yükselen Türkler, 948 milyon dolarlık büyük bir projeyi daha teslim ederek yerlerini sağlamlaştırdı. Cengiz İnşaat’ın tek başına üstlendiği ve Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında yaptığı en büyük baraj inşaatı olan Azerbaycan’daki Şemkirçay Barajı 24 saat çalışma sistemiyle tamamlanarak, düzenlenen törenle teslim edildi.


Azerbaycan’a bereket getirecek

2009 yılında Azerbaycan’ın Şemkir kentinde bulunan Şemkir Çayı nehri üzerinde yapımına başlanan 196 metre gövde yüksekliği ile ülkenin en yüksek kil çekirdekli kaya dolgu barajı olan Şemkirçay Barajı ülkenin verimli topraklarını sulamasının yanı sıra ikinci büyük kent olan Gence’nin ve Şemkir’in içme suyunu da karşılayacak. Şemkirçay Barajı elektrik enerjisi üretiminde de ülkenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek. Azerbaycan’da hidroelektrik santrallerinden sağlanan enerjinin yüzde 2.5’ini tek başına Semkirçay barajı karşılayacak.

İşçisi de malzemesi de Türkiye’den

Cengiz İnşaat Semkirçay Barajı ve HES’in inşaatında 1000 kişiyi istihdam ederken, Türkiye’den 450 beyaz ve mavi yakalı çalışanı Azerbaycan’a götürdü. Barajın yapımında kullanılan malzemelerin de tamamına yakını Türkiye’den götürülerek inşaat aşamasında ihracat da yapılmış oldu. Hasır çelikten çimentoya, kanallar için membrandan, tünel giriş kapılarına, sabit ve hareketli vinçlerden vanalara kadar Şemkirçay Barajı’nın inşaatında gerekli olan tüm malzemeler Türkiye’den götürülerek ülke ekonomisine de katkı sağladı.


Yaz gelmeden kanal geldi

Cengiz İnşaat, Azerbaycan hükümetinin özel ricası olan “Yaz gelmeden sulama kanalı yetişmeli” ricası üzerine 71 bin 395 hektar 1. Derece tarım arazisine su sağlayacak kanalı baraja bağlayan 8 bin 462 metrelik sulama tüneli için 17 ay boyunca gece- gündüz 24 saat çalışarak zamanından önce toprakların suya kavuşmasını sağladı. Böylece Azerbaycan çiftçisi bir yıl daha kurak topraklarla uğraşmak zorunda kalmayacak. Bu özverili çalışma üzerine, teslim töreninde Azerbaycan Hükümeti Cengiz İnşaat yetkililerine teşekkür etti.


56 milyon KW/saat elektrik üretecek

Türk müteahhitlik sektörünün gücünü bir kez daha dünyaya gösteren ve yeni işlerin kapısını açan Semkirçay Barajı, yılda 56 milyon KW/saat elektrik enerjisi üretecek. Baraj, ülkenin ikinci büyük kenti Gence’ye yılda 41 milyon metreküp, Şemkir şehrine ise 9 milyon 500 bin metreküp içme suyu sağlayacak.           


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında yaptığı en büyük baraj olduğu belirtilen Şemkirçay Barajı, 24 saat vardiya sistemi ile 6 yılda tamamlandı.İnşaat aşamasında 1.000 kişinin istihdam edildiği baraj için 450 beyaz ve mavi yakalı çalışan Türkiye’den götürüldü. Barajın yapımını tek başına üstlenen Cengiz İnşaat, malzemelerinin önemli kısmını da Türkiye’den götürerek katma değerin en üst seviyede tutulmasını sağladı. Aliyev teşekkür etti Barajın Azerbaycan devletine teslim edildiği törene katılan Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in, barajı kısa sürede tamamladıkları için şirket yetkililerini tebrik ettiği belirtildi. 2009 yılında Azerbaycan’ın Şemkir kentinde bulunan Şemkir Çayı nehri üzerinde yapımına başlanan 196 metre gövde yüksekliği ile ülkenin en yüksek kil çekirdekli kaya dolgu barajı olan Şemkirçay Barajı ülkenin verimli topraklarını sulamasının yanısıra ikinci büyük kent olan Gence’nin ve Şemkir’in içme suyunu da karşılayacak. Baraj elektrik enerjisi üretiminde de ülkenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek.  Azerbaycan’da hidroelektrik santrallerinden sağlanan enerjinin yüzde 2.5’ini tek başına Semkirçay barajı karşılayacak.Cengiz İnşaat, Azerbaycan hükümetinin isteği olan ‘yaz gelmeden sulama kanalı yetişmeli’ söylemi üzerine 71 bin 395 hektar 1. derece tarım arazisine su sağlayacak kanalı baraja bağlayan 8 bin 462 metrelik sulama tüneli için 17 ay boyunca 24 saat çalışarak zamanından önce toprakların suya kavuşmasını sağladı. 



Milliyet 



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Cengiz İnşaat'ın Azerbaycan'da yapımını üstlendiği Şemkirçay Barajı tamamlandı. Proje, Türk müteahhitlerin yurtdışındaki en büyük baraj yatırımı olarak öne çıkıyor

Avrupa'dan Asya'ya dünyanın dört bir yanında ekonomik açıdan büyük projelere imza atarak dünya müteahhitlik sektöründe ikinci sıraya yükselen Türkler, 948 milyon dolarlık büyük bir projeyi daha teslim ederek yerini sağlamlaştırdı. Cengiz İnşaat'ın tek başına üstlendiği ve Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında yaptığı en büyük baraj inşaatı olan Azerbaycan'daki Şemkirçay Barajı, 24 saat çalışma sistemiyle tamamlanarak, teslim edildi. İnşaat aşamasında bin kişinin istihdam edildiği baraj için Türkiye'den 450 beyaz ve mavi yakalı çalışan götürüldü. 


MALZEMELER TÜRKİYE'DEN 

Cengiz İnşaat, inşaatın malzemelerinin önemli kısmını da Türkiye'den temin ederek katma değerin en üst seviyede tutulmasını sağladı. 2009 yılında Azerbaycan'ın Şemkir kentinde bulunan Şemkir Çayı üzerinde yapımına başlanan 196 metre gövde yüksekliği ile ülkenin en yüksek kil çekirdekli kaya dolgu barajı olan Şemkirçay Barajı ülkenin verimli topraklarını sulamasının yanı sıra ikinci büyük kent olan Gence ve Şemkir'in içme suyunu da karşılayacak. Şemkirçay Barajı elektrik enerjisi üretiminde de ülkenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek. Azerbaycan'da hidroelektrik santrallerinden sağlanan enerjinin yüzde 2.5'ini tek başına Şemkirçay Barajı karşılayacak. 


İLHAM ALİYEV DE KATILDI

Teslim törenine katılan Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, bu kadar büyük bir barajı kısa sürede tamamladıkları için Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'e teşekkür etti.



Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Avrupa'dan Asya'ya kadar dünyanın dört bir yanında ekonomik açıdan büyük projelere imza atarak dünya müteahhitlik sektöründe ikinci sıraya yükselen Türkler, 948 milyon dolarlık büyük bir projeyi daha teslim ederek yerlerini sağlamlaştırdı.


Cengiz İnşaat'ın tek başına üstlendiği ve müteahhitlik sektörünün yurt dışında yaptığı en büyük baraj inşaatı olan Azerbaycan'daki Şemkirçay Barajı 24 saat çalışma sistemiyle tamamlanarak, düzenlenen törenle teslim edildi.

196 metre gövde yüksekliği ile Şemkirçay Barajı ülkenin verimli topraklarını sulamasının yanı sıra ikinci büyük kent olan Gence'nin ve Şemkir'in içme suyunu da karşılayacak. Azerbaycan'da hidroelektrik santrallerinden sağlanan enerjinin yüzde 2.5'ini tek başına Semkirçay barajı karşılayacak.

İşçisi ve malzemesi Türkiye'den gitti

Cengiz İnşaat Semkirçay Barajı ve HES'in inşaatında 1000 kişiyi istihdam ederken, Türkiye'den 450 beyaz ve mavi yakalı çalışanı Azerbaycan'a götürdü. Barajın yapımında kullanılan malzemelerin de tamamına yakını Türkiye'den götürülerek inşaat aşamasında ihracat da yapılmış oldu. teslim töreninde Azerbaycan Hükümeti Cengiz İnşaat yetkililerine teşekkür etti.


Yeni Şafak



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İnşaat aşamasında bin kişinin istihdam edildiği Azerbaycan’daki Şemkir Barajı’nın yapımını tek başına üstlenen Cengiz İnşaat, malzemelerinin önemli kısmını Türkiye’den götürdü. 


ERKEN TESLİM TEŞEKKÜRÜ

Barajın Azerbaycan devletine teslim edildiği törene katılan Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, ‘erken teslim’ için Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’e teşekkür etti. Proje’nin büyüklüğünün ise 948 milyon dolar olduğu belirtildi.

2009 yılında Azerbaycan’ın Şemkir kentinde bulunan Şemkir Çayı üzerinde yapımına başlanan 196 metre gövde yüksekliği ile ülkenin en yüksek kil çekirdekli kaya dolgu barajı olan Şemkirçay Barajı ülkenin verimli topraklarını sulamasının yanı sıra ikinci büyük kent olan Gence’nin ve Şemkir’in içme suyunu da karşılayacak. 


%2.5'İNİ KARŞILAYACAK

Şemkirçay Barajı elektrik enerjisi üretiminde de ülkenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek. Azerbaycan’da hidroelektrik santrallerinden sağlanan enerjinin yüzde 2.5’ini tek başına Semkirçay barajı karşılayacak. Cengiz İnşaat, Semkirçay Barajı ve HES’in inşaatında bin kişiyi istihdam ederken, Türkiye’den 450 beyaz ve mavi yakalı çalışanı Azerbaycan’a götürdü. Barajın yapımında kullanılan malzemelerin de tamamına yakını Türkiye’den götürülerek inşaat aşamasında ihracat da yapılmış oldu. 


17 ay boyunca gece-gündüz çalışmayla bitti

Cengiz İnşaat, Azerbaycan hükümetinin özel ricası olan “Yaz gelmeden sulama kanalı yetişmeli” ricası üzerine 71 bin 395 hektar 1. Derece tarım arazisine su sağlayacak kanalı baraja bağlayan 8 bin 462 metrelik sulama tüneli için 17 ay boyunca gece- gündüz 24 saat çalışarak zamanından önce toprakların suya kavuşmasını sağladı. 


56 milyon KW/saatlik üretim

AZERBAYCAN'DA kurulu bulunan Semkirçay Barajı, yılda 56 milyon KW/saat elektrik enerjisi üretecek. Baraj, ülkenin ikinci büyük kenti Gence’ye yılda 41 milyon metreküp, Şemkir şehrine ise 9 milyon 500 bin metreküp içme suyu sağlayacak.        


Akşam 


Haber Star'da şu şekilde yer aldı;



Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışındaki en büyük barajı, Cengiz İnşaat tarafından 948 milyon dolara Azerbaycan’da tamamlanarak hizmete girdi.


Cengiz İnşaat’ın tek başına üstlendiği ve Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında yaptığı en büyük baraj inşaatı olan Azerbaycan’daki Şemkirçay Barajı 24 saat çalışma sistemiyle tamamlanarak, düzenlenen törenle teslim edildi. 2009 yılında Azerbaycan’ın Şemkir kentinde bulunan Şemkir Çayı nehri üzerinde yapımına başlanan 196 metre gövde yüksekliği ile ülkenin en yüksek kil çekirdekli kaya dolgu barajı olan Şemkirçay Barajı ülkenin verimli topraklarını sulamasının yanı sıra ikinci büyük kent olan Gence’nin ve Şemkir’in içme suyunu da karşılayacak. Şemkirçay Barajı elektrik enerjisi üretiminde de ülkenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek. Azerbaycan’da hidroelektrik santrallerinden sağlanan enerjinin yüzde 2.5’ini tek başına Semkirçay barajı karşılayacak.


BİN KİŞİLİK İSTİHDAM


Cengiz İnşaat Semkirçay Barajı ve HES’in inşaatında bin kişiyi istihdam ederken, Türkiye’den 450 beyaz ve mavi yakalı çalışanı Azerbaycan’a götürdü. Barajın yapımında kullanılan malzemelerin de tamamına yakını Türkiye’den götürülerek inşaat aşamasında ihracat da yapılmış oldu. Hasır çelikten çimentoya, kanallar için membrandan, tünel giriş kapılarına, sabit ve hareketli vinçlerden vanalara kadar Şemkirçay Barajı’nın inşaatında gerekli olan tüm malzemeler Türkiye’den götürülerek ülke ekonomisine de katkı sağladı.


Cengiz İnşaat, Azerbaycan hükümetinin özel ricası olan “Yaz gelmeden sulama kanalı yetişmeli” ricası üzerine 71 bin 395 hektar 1. Derece tarım arazisine su sağlayacak kanalı baraja bağlayan 8 bin 462 metrelik sulama tüneli için 17 ay boyunca gece- gündüz 24 saat çalışarak zamanından önce toprakların suya kavuşmasını sağladı. Bu özverili çalışma üzerine, teslim töreninde Azerbaycan Hükümeti Cengiz İnşaat yetkililerine teşekkür etti.



Star 


Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında yaptığı en büyük baraj inşaatı olan Azerbaycan'daki Şemkirçay Barajı, zamanından önce tamamlandı. Azerbaycan'ın Şemkir Çayı nehri üzerine Cengiz İnşaat tarafından 948 milyon dolar harcamayla kurulan baraj, törenle teslim edildi. 24 saat vardiya sistemi ile 6 yılda tamamlanan, 196 metre gövde yüksekliği ile ülkenin en yüksek kil çekirdekli kaya dolgu barajı olan Şemkirçay Barajı, Azerbaycan'ın verimli topraklarını sulamasının yanı sıra Gence ve Şemkir'in içme suyunu da karşılayacak. Baraj; ülkenin ikinci büyük kenti Gence'ye yılda 41 milyon metreküp, Şemkir şehrine ise 9 milyon 500 bin metreküp içme suyu sağlayacak, yılda 56 milyon KW/saat elektrik enerjisi üretecek. 


TEŞEKKÜR ETTİ 

Cengiz İnşaat, Semkirçay Barajı ve HES'in inşaatında bin kişiyi istihdam etti. Barajın Azerbaycan devletine teslim edildiği törene katılan Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, bu kadar büyük bir barajı kısa sürede tamamladıkları için Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'e teşekkür etti.


Takvim 


Geri Dön