Kim Kimdir?

Cengiz Solakoğlu Kimdir?

Cengiz Solakoğlu kimdir? Cengiz Solakoğlu’nun mesleği nedir? Cengiz Solakoğlu nereden mezundur? İşte detaylar!Ş

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu kimdir? Cengiz Solakoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Cengiz Solakoğlu’nun biyografik bilgisi...

CENGİZ SOLAKOĞLU KİMDİR?

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, 1943 yılında Erzurum'da doğmuştur.

CENGİZ SOLAKOĞLU NEREDEN MEZUN OLDU?

 Cengiz Solakoğlu, 1964 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne gitti ve buradan mezun oldu. Solakoğlu iş hayatına da 3 yıl sonra da Beko Ticaret'te satış elemanı olarak başladı.

CENGİZ SOLAKOĞLU İŞ HAYATI

Cengiz Solakoğlu, 1977 yılından 1982 yılına kadar Beko'da görev aldı. Daha sonra 1983 ile 1990 yılları arasında da Atılım Dayanıklı Tüketim Malları'nda genel müdür oldu ve bu pozisyonda çalıştı. Hemen bunun akabinde Koç Holding Tüketim Grubu Başkanlığı'na getirildi.

2000’li yıllara gelindiğinde ise Cengiz Solakoğlu’nun iş kariyeri şu şekilde devam etti; 2004 yılında emeklilikten dolayı da Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı'ndan çıktı. Solakoğlu, birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunun yönetiminde ve kuruluşunda görev aldı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) kurucu üyesi, Yönetim Kurulu Başkanı ve şu anda da Yönetim Kurulu üyesi, 1907 Fenerbahçe Derneği'nde kurucu üye olarak görevinde bulundu. Meslek hayatına bu şekilde devam eden Solakoğlu, 2 dönem İstanbul Ticaret Odası ve 3 dönem de İstanbul Sanayi Odası meclislerinde görev yaptı.

Solakoğlu, 2004 yılında Ekonomist dergisi tarafından Yılın Sivil Toplum Önderi ödülüne hak gösterilmiştir. Emekliliğinden sonra Solakoğlu, CS Danışmanlık adında bir danışmanlık hizmetleri şirketi kuruldu ve halihazırda yönetim kurulu başkanı olarak görevlerinde bulundu. Solakoğlu, halen Şok Marketler, Bizim Toptan ve Seç Market'te Yönetim Kurulu Başkanı, Çanakkale Seramik ile Zülfikarlar Holding'de Yönetim Kurulu başkan vekilliği görevlerini yerine getirdi.

2022 yılında Koç Holding'de çalışırken yaşadıklarını ve anılarını dile getirdiği, Koç'ta 38 yıl adında bir kitap çıkardı.

CENGİZ SOLAKOĞLU EVLİ Mİ, BEKAR MI?

Cengiz Solakoğlu evlidir ve 2 çocuk, 3 torun sahibidir.

Abdurrahim Zengin Kimdir?

İsmail Tarman Kimdir?