29 / 04 / 2024

Cep telefonu faturalarına zam mı geliyor?

Cep telefonu faturalarına zam mı geliyor?

BTK, 1 Nisan 2024 yılında  açıklanacak yeni azami ücret tarifesi sonrası da operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması beklendiği ifade edildi.



Kurumun operatörlere getirmiş olduğu tavan fiyat uygulaması da sorunu çözmede yetersiz kalmış oldu. Öte yandan, geçtiğimiz sene milyarlarca liralık satış geliri elde etmesine karşın bu sene fiyatlarını enflasyon üzerinde yükselen  mobil operatörler ücretlerine yaklaşık olarak yüzde 150 oranında zam yansıtmış oldu. BTK tarafından 1 Nisan'da açıklanacak yeni azami ücret tarifesi sonrası da operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

duvar.com.tr'de yer alan habere göre; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), operatörlerin konuşma ve SMS ücretlendirmesine her sene nisan ve ekim olmak üzere 6 ayda bir yayınladığı "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi" ile tavan sınırlaması yaparken, internet ücretleri için ise Elektronik Haberleşme Kanunu çerçevesinde serbest piyasa koşulları işletiliyor. Bu sebeple operatörler esas zamlı tarifeleri internet paketleri için uyguluyor. Ekim 2023'te yurtiçi aramanın dakikasını 2.45 Türk Lirası, yurtdışı aramanın dakikasını 24.57 TL ile sınırlayan BTK, yurtiçi SMS fiyatını ise 1.75 Türk Lirası olarak belirlemişti. Öte yandan , 1 Nisan'da konuşma dakika ve SMS tavan fiyatlarının yükseltilmesi beklenirken, bu tarihten sonra da  taahhüdünü uzatmak isteyenler yeni zamlı paketler ile karşı karşıya kalabilirler. 

Cep telefonu faturalarına zam mı geliyor?

1 NİSAN TARİHİNE DİKKAT!

Bu nedenle taahhüdü yaklaşanların zamdan etkilenmemek için yeni tarife ve paket taahhüdünü 1 Nisan'a kadar yapması gerekiyor. ALO 120'yi arayarak şikâyet ve ihbarda bulunabilen vatandaşlar, isterlerse de web adresindeki formu doldurarak şikâyetlerini kuruma iletebiliyor. Şikâyetleri ilgili operatöre yönlendiren BTK, sorununun çözmesini talep ediyor. Buna göre,  sorun eğer çözümsüz kalır ve vatandaş aynı konuda ikinci defa şikâyetini yaparsa bu sefer durum operatörlerin aleyhine dönmüş oluyor. Her sene vatandaş memnuniyet ölçümleri yapan kurum, ilgili operatörlere memnuniyetsizlik oranına göre idari para cezası da kesebiliyor.

Vergisiz cep telefonlarında son dakika! Mağazalar telefon satışına başladı mı?

Huawei Mate X5’in cep yakan tamir ücretleri ortaya çıktı

Vergisiz cep telefonu düzenlemesi! Hangi markalar alınabiliyor? İşte yanıtı

Cep telefonlarında yeni dönem: Yenilenmiş telefon veya kiralık sıfır telefon kullan!


Geri Dön