Ekonomi

Cep telefonunda çıldırtan fahiş fiyat devri sona eriyor! Mayıstan sonra fiyatlar yarıya inecek!

Cep telefonlarında enflasyonla birlikte hızla fırlayan fiyatlara fren geliyor. 14 Mayıs seçimlerinden sonra vatandaşı en çok sevindirecek gelişmelerden biri fiyatların vergi muafiyeti getirilmesiyle birlikte yarıya düşmesi olacak.14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri sonrası, sonuçlar ne olursa olsun vatandaşın yüzü  güleceğe benziyor

Teknolojik cihazlarda ve özellikle günümüzde herkes için ihtiyaç haline gelen cep telefonlarında çılgınca fırlayan fiyatlar, yeni telefon ihtiyacı olan pek çok kişiyi kara kara düşündürüyor.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri sonrası, sonuçlar ne olursa olsun vatandaşın yüzü  güleceğe benziyor.  Zira hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer seçim ittfakı bileşenlerinin de temel vaatlerinden biri; cep telefonlarında fiyatlarının artık çok daha kolay ulaşılabilir hale geleceği şeklinde.

Milletvekili Aday Listesi ve  Ak Parti Seçim Beyannamesini düzenlenen programla açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyunda ses getiren en dikkat çekici vaatlerinden biri de cep telefonlarına vergi muafiyeti getirileceği müjdesi oldu.

AK Parti'nin seçim beyannamesinin ayrıntılarını açıklayan Recep Tayyip Erdoğan , adalet, sağlık, eğitim gibi pek çok alanda yapılacak yeni düzenlemeleri ve iyileştirmeleri tek tek açıkladı.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan büyük bir programla seçim vaatlerini açıklayan Erdoğan özellikle genç seçmen kitlesine yönelik açıklamalarında cep telefonlarına uygulanacak vergi muafiyetiyle fiyatlarda ciddi oranda düşme yaşanacağının sinyalini verdi.

Peki cep telefonlarının fiyatı vergi muafiyetiyle ne kadar düşecek?

Yeniden seçilmesi halinde üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirecekleri hizmetleri açıklayan Erdoğan,  öğrenim gören gençlerin en çok ihtiyaç duyduğu ve erişmekte zorlandığı cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi teknolojik ürünlerin satışında vergi muafiyeti getirileceğini, buna ek olarak her öğrenciye aylık 10 GB internet paketinin ücretsiz olarak verileceğini bildirdi.

AKILLI TELEFONLARIN EN UCUZU 4 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Son dönemde en ucuz akıllı cep telefonları 3,5-4 Bin liradan başlarken, popüler ve son model cep telefonlarında bu fiyatlar 30 bin liraları buluyor.

 

Cep telefonlarında yüksek fiyatlarda çoğu telefonun yurt dışından ithal ürünler olması etkili olurken, özel tüketim vergisi başta olmak üzere çeşitli vergilerin de eklenmesiyle fiyatlar ulaşılabilir sınırları aşıyor.

Bir cep telefonuna ÖTV’nin yanı sıra yüzde 18 KDV, yüzde  Kültür ve Turizm Bakanlığı Payı, yüzde 12 TRT Bandrol Ücreti gibi pek çok ek vergi biniyor.  Alınan cep telefonu için ödenen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı ise telefonun fiyatı ölçüsünde yüzde 25’ten yüzde 50’ye kadar çıkabiliyor.  İktidar veya muhalefet bloku iktidara geldiklerinde verdikleri vaatleri yerine getirirlerse, vergi muafiyeti uygulandıktan sonra cep telefonlarının fiyatlarının ortalama yüzde 50 oranında düşeceği öngörülüyor.

Bu markette hem ayçiçek hem zeytinyağında dev indirimler başladı! 2 litre yağ 62 TL’ye düştü!

Sosyal yardım alanlara bayram müjdesi! 2 bin TL bayram ikramiyesini kimler alacak?

Genç çiftleri sevindiren müjdede yeni gelişme…Cumhurbaşkanının açıkladığı evlilik kredisi nasıl alınacak?