04 / 05 / 2024

Çerkezköy Dünya Halı icradan satıldı

Çerkezköy Dünya Halı icradan satıldı

Borç batağına saplanan Dünya Halı, Çerkezköy İcra Müdürlüğü'nde açık artırma ile satıldı. Beks Çorap 12.8 milyon TL vererek firmanın yeni sahibi oldu



Bükreş Hilton, Çırağan Kempinski İstanbul, Swiss Hotel The Bosphorus İstanbul, Conrad Hilton İstanbul gibi otellerin halılarını temin eden Dünya Halı hazin şekilde el değiştirdi. Birkaç yıl öncesine kadar, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin en gözde fabrikalarından biri olan Dünya Halı, borçları nedeniyle dün Çerkezköy İcra Müdürlüğü'nde açık artırmaya çıkarıldı. 113 bin metrekare arsa ve 32 bin metrekare kapalı alana sahip olan Dünya Halı en yüksek teklifi veren Beks Çorap Fabrikası'nın oldu.

ÜÇ ŞİRKET YARIŞTI
Dünya Halı'dan alacağı olan Sinai Kalkınma Bankası ile Beks Çorap ve Korozo Ambalaj A.Ş'nin dahil olduğu açık artırma 12 milyon 650 bin TL ile başladı. Sinai Kalkınma Bankası ile Korozo Ambalaj'ın da katıldığı ihalede 12 milyon 800 bin TL'lik teklif veren Beks Çorap, Dünya Halı'nın yeni sahibi oldu. Yıllardır emek verdiği işyerinin satışını izlemeye gelen Dünya Halı'nın sahibi Ökkeş Öztemir işyerinin satışının başladığı ilk dakikalarda İcra Müdürlüğü'nden ayrıldı. Satışa en yüksek teklifi vererek Dünya Halı'nın yeni sahibi olan Beks Çorap ile Dünya Halı arasında 10 gün içinde satış işlemleri tamamlanacak. Öncelikle Dünya Halı'dan alacağı olan işçilerin alacakları ödenecek.
Taha ASLANLI/Sabah

 


Geri Dön