27 / 04 / 2024

Cerrahpaşa'daki Davutpaşa Parkı yenilendi!

Cerrahpaşa'daki Davutpaşa Parkı yenilendi!

Cerrahpaşa Mahallesi Esekapı Sokak’ta Hekimoğlu Ali Paşa Cami arka kısmında yer alan çalışma alanı uygulama öncesi Davutpaşa Spor Kulübü tarafından içerisinde spor sahası antreman alanı olarak kullanılan park yenilendi




Cerrahpaşa Mahallesi Esekapı Sokak’ta Hekimoğlu Ali Paşa Cami arka kısmında yer alan çalışma alanı uygulama öncesi Davutpaşa Spor Kulübü tarafından içerisinde spor sahası antreman alanı olarak kullanılmakta ve çevre halkın kullanamadığı atıl ve metruk park olarak hizmet vermekteydi. Bölge de yaşayan halkın ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmesi için Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2014 yılı sonunda yenileme programına alındı.


Çevresindeki tarihi yapılarda kriter alarak şekillenen proje kapsamında mevcut haliyle 1241,05 m² kullanım alanına sahip park içerisinde 13,28 metrekarelik Osmanlı konseptinde mermer süs havuzu, 591,05 metrekarelik yeşil alan ve 502,68 metrekarelik sert zemin alanı, 75,62 metrekarelik kafe yapısı konumlandırıldı. Sert zemin üzerindeki oturma ve dinlenme alanları ahşap pergola ile kapatıldı. Yeşil alanları otomatik sulama sistemi ile kaplanan parkımızda peyzaj değeri yüksek bitki grupları tercih edilmiş ve hazır rulo çim serildi.



Fatih Belediyesi


Geri Dön