Kent Haberleri

Çeşme Belediyesi'nden müjde! 417 adet 'Toplu Konut Projesi geliyor! Başvurular temmuz ayında!

Çeşme Belediye'si 417 adet 'Toplu Konut Projesi'sini hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, başvuruların temmuz ayında başlayacağını belirtti.Ekrem Oran, yükselen kiralar ve emlak fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmaması için harekete geçti

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, yükselen kiralar ve emlak fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmaması için harekete geçti. 417 dairelik toplu konut projesine dair açıklamada bulunan Oran, başvuruların Temmuz ayında başlayacağını belirtti.

İşte Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran'ın porjeye ilişkin açıklamaları...

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, Türkiye'de artan barınma sorunu ve yüksek kiralar sebebiyle kolları sıvayan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, yeni konut projesini duyurdu.

İlçede lojman sorunun ciddi sıkıntı yarattığını kaydeden Başkan Oran, Çeşme Hastanesi'nde bir eylem yapıldığını ve lojmanlarla ilgili sıkıntılar olduğunu söyledi.

Kiraların her yerde olduğu gibi Çeşme'de de yüksek olduğuna dikkat. Çeken Oran, "Çeşme'de 1 kat daha yüksek. Biz Çeşme'de her sektörde, eğitimde, sağlıkta, güvenlikte, belediyecilikte memurlarımızın barınma ihtiyacını karşılayacak lojman sıkıntımız var" dedi.

Bu sorunların çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Orhan, "Bununla ilgili Temmuz ayında Çeşme Belediyesi 417 konuttan oluşacak, yeni toplu konut projesinin başvurularını almaya başlıyor. Buradan müjdeliyorum" diye konuştu. 

417 KONUT İNŞA EDİLECEK!

Başvuru şartları bayramdan sonra kamuoyu ile paylaşacağını söyleyen Oran, 417 konutun yaraya merhem olacağını ancak ama çözüm olmayacağını belirtti. "Çok daha fazla konuta ihtiyaç var" diyen Oran, "Bu konuda da Musalla Mahallesi ile Ovacık arasında, biz oraya 'Tansaş arkası' deriz; o bölge için imar planlarımız şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde. Askıya çıkmak üzere. İnşallah oradaki sorun da çözülürse Çeşme'deki arz - talep dengesini kurmuş, kiraları da biraz aşağı çekmiş oluruz" diye ifade etti.

Oran, projeyi eşitlikçi bir yaklaşım ile yönetmeliklere uygun, plan ve proje bütünlüğü kapsamında gerçekleştireceklerine dikkat çekti.

Öte yandan Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi. 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek.

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi.

BİM'de tavan boyası 17,5 kilogram 259 TL'ye, 10 kg iç cephe boyası 199 TL'ye düştü! BİM aktüel ürünler kataloğu

Kademeli emeklilik bekleyenler dikkat! Uzman isim tek tek açıkladı: Sigorta girişi 1999 sonrası olan şimdi baksın!