Kent Haberleri

Çeşme Dalyan'daki 8 dönümlük turizm alanı yatırımcılara açıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, turistik kullanıma açılan arazinin ihalesine katılım için 750 bin lira teminat şartı koydu. İhale, 7 Aralık'ta gerçekleşecek.

İZMİR Milliyet Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Çeşme Dalyan'da Maliye adına kayıtlı ve özelleştirme kapsamına alınan yaklaşık 8 dönümlük alanı satışa çıkarıyor. Yapılan son plan değişikliği ve SİT kapsamından çıkarılan arazi, yüksek bedelle satılacak. Egepostası'ndan Erman Şentürk'ün haberine göre, tartışmalara neden olan satış için düğmeye basıldı. Yaptığı imar değişikliği ile SİT alanlarını imara açan Özelleştirme idaresi, milyonlarca liralık satış işlemi için 1 Aralık'ta ihaleye çıkma kararı aldı. 


150 bin TL teminat

Çeşme Dalyan'da Taşlık Mevkii'nde bulunan ve özelleştirme kapsam ve programında bulunan 7 bin 874 metrekare büyüklüğündeki araziyi geçtiğimiz aylarda 'Tercihli Turizm ve Konut Yerleşim Alam'na çeviren Özelleştirme İdaresi Başkanlığından beklenen satış duyurusu da geldi. 



Aya Yorgi'ye komşu arsa

Çeşme'nin en gözde yeri olarak bilinen Aya Yorgi Koyu'nun üst bölgesinde bulunan 8 bin metrekarelik alan 'satış' yöntemi ile ihale edilecek. Özelleştirme İdaresi'nin Ege Bölgesi'nde bazı alanlar ile birlikte satışa çıkardığı alanın ihalesine çok sayıda yatırımcı bekleniyor. Denize yakın, plaj ya da otel yapımına uygun araziler, bugüne dek kapışılmıştı. Çeşme'nin en değerli alanları arasında yer alan bölgedeki taşınmaz için 150 bin TL'lik geçici teminat belirleyen ÖİB, yabancı yatırımcıların da dahil olması beklenen satış ihalesinde vergi ve KDV muafiyeti de getirdi. 3'üncü derece doğal SİT alanı olarak kayıtlı taşınmazın koruma amaçlı uygulama imar planlarında bir kez daha değişikliğe giden ÖİB, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi'nden gelen itirazları kısmen kabul etti. Özelleştirme Yüksek Kurulu, hazırladığı planlar dahilinde alanı turizm kullanımına sunmuştu. Diğer yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itirazlarına konu olan söz konusu imar planı değişikliğinde kısmen değişikliğe giden ÖİB, satışa yönelik işlemde geri adım atmadı ve taşınmazların kullanım kararma yönelik ısrarını da sürdürdü. 



Milliyet Ege 





Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkan Çeşme Dalyan'daki araziye Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı İzmir Eski Milletvekili Erdal Aksünger'in firması Gana Bilgisayar teklif verdi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Çeşme Dalyan'da yer alan arazinin ihalesini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar planı değişikliklerinden sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da Çeşme'deki arazi için devreye girmişti.


Özelleştirme listesinde yer alan, Dalyan Taşlık Mevkii'ndeki 7 bin 874 metrekarelik arsanın imarı satış öncesi Tercihli Turizm ve Konut Yerleşim Alanı'na çevrilmişti. Kapalı zarf usulü ile yapılan ihalede toplam 13 firma yer aldı. İhalede içlerinde İstanbul merkezli MFT İnşaat ve Ataköy Gayrimenkul 'ün yer aldığı 5 adet inşaat firması, GENKA Denizcilik firması, Mersin Ata Turizm Ticaret şirketi, oto kiralama şirketi, İzmirli tekstil firması Güvenler Tekstil gibi firmalar teklif verdi.


CHP'Lİ AKSÜNGER'İN FİRMASI GAMA BİLGİSAYAR'DA İHALEDE


Teklif veren firmalar arasında CHP İzmir eski milletvekili ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger'in firması Gama Bilgisayar da yer aldı. Aksünger, yaptığı açıklamada firmasının yurtdışı bağlantılı bir İstanbul gayrimenkul şirketiyle ihaleye katıldıklarını söyledi. Gama Bilgisayar aracılığı ile talip olan şirketin ihaleyi alması durumunda bölgede sağlık turizmine yönelik termal bir tesis projesi yapılacak.