Kent Haberleri

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...  Türkiye kamuoyunun ilk olarak Suudi Arabistan şirketi Albassam Group’un tanıtım broşürleri aracılığıyla gördüğü plan tepkilere neden olmuştu

11 Şubat 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları tespit edilmiş, 16 bin dekar büyüklükteki alanın yapılaşmaya açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından proje hazırlanmıştı. 

Türkiye kamuoyunun ilk olarak Suudi Arabistan şirketi Albassam Group’un tanıtım broşürleri aracılığıyla gördüğü plan tepkilere neden olmuştu. 

Ekoloji ve yaşam hakkı savunucuları, konuya ilişkin hukuk yolunu tutmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan plan değişikliğini “Rant projesi”  şeklinde belirten Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Ege Çevre Platformu (EGEÇEP) ve çevreci yurttaşlar, projeye karşı açtıkları davada yürütmeyi durdurma istemişti. 

Çiftçiler merakla bekliyor: Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak? Hangi borsada şu an buğday fiyatları kaç TL?

İzmir'de tam 5 kat  imarlı arsa fırsatı! Ticaret ve konut imarlı bu arsayı kaçırmayın!

'Yarısı Bizden' kampanyasına başvurular sona erdi! Kampanyaya 269 bin başvuru yapıldı!

EÜAŞ 163 personel alımında kontenjanlar belli oldu! Başvurular az önce başladı! Fırsatı kaçırmayın!