Turizm

Çeşme turizmi 9 koldan atağa kalkıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, “Çeşme yarımadasında 9 koldan tanıtım atağına başladık. Ilıca, Reisdere, Ovacık, Ildırı, Germiyan, Dalyan ve Çiftlikköy’ü, Çeşme ve Alaçatı’nın rüzgarına katacağız” dedi

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ‘9 Durak, 9 Deneyim’ başlıklı yeni bir tanıtım kampanyasıyla, Çeşme yarımadasındaki bugüne kadar yeterince tanınmamış beldeleri de turizm rotası haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.


Çeşme’nin gizli güzelliklerini anlatmak amacıyla Rahmi Koç Müzesi’nde verilen davete, iş, sanat, spor ve televizyon dünyasından 350 seçkin davetli katıldı.


Alaçatı örneği


Başkan Dalgıç, Çeşme’nin Türkiye’nin en eski ve en çok bilinen turizm merkezlerinden biri olmasına rağmen, hâlâ bütün yönleriyle tanınmadığını belirterek, şunları söyledi:


“Alaçatı’da olduğu gibi; korumacı turizm anlayışından ödün vermeden, butik otel hizmetiyle bölgeyi bulunduğu yerden başka bir yere taşıdık. Türkiye’nin en özel turizm beldelerinden biri haline gelen Alaçatı yerli ahalisi, yatırımcıları ve misafirleriyle herkesin mutlu olduğu bir belde. Bu deneyimimizden yola çıkarak Çeşme’nin bugüne kadar yeterince tanıtamadığımızı düşündüğümüz diğer yüzlerini de anlatmayı hedefleyen bir dizi çalışma başlattık.”


‘Ulaşım kolay’


Çeşme yarımadasına ulaşımın çok kolay olduğunu vurgulayan Dalgıç, şöyle devam etti:

“Çeşme; 35 bin nüfusu, balık ve meze kültürü, gastronomik değerleriyle öne çıkan bir turizm merkezi. Yarımada bir yanı rüzgarlı iken diğer yanındaki sütliman havasıyla kesintisiz deniz zevki sunmasıyla ender bulunan bir tatil beldesi. 5 yıldızlı ve butik otelleri, kendine özgü mimarisi, zengin ve lezzetli mutfağı ile tam bir kültürel kavşak konumunda.”


 

Lezzet şöleni


Koç Müzesi’nde verilen davette, Ege lezzetleri servis edildi. Çeşme yarımadasındaki 9 beldeden seçilen yöresel tatlar şöyle:

Ilıca: Kumru

Çiftlik: Ahtapot ızgara

Germiyan: Kekikli zeytinyağlı ekmek

Ovacık: Şarap

Dalyan: Çıtır sardalya

Çeşme merkez: Çeşme köftesi

Ildırı: Enginar kızartma

Reisdere: Otlu börek

Alaçatı: Şevket-i bostan


 


Keyif üssü


Çeşme’yi 12 ay boyunca yaşayan bir keyif üssü olarak planladıklarını belirten Dalgıç, şöyle konuştu:

“Çeşme yarımadasındaki 9 yerleşim olan Çeşme merkez, Reisdere, Ovacık, Ilıca, Ildırı, Germiyan, Dalyan, Çiftlikköy ve Alaçatı’da her zevke, her tercihe farklı deneyimler sunan bir turizm üssü olacağız. Gerçekleştireceğimiz proje ve çalışmalarla Çeşme’nin marka değerine 5 yılda 10 kat daha fazla değer kazandıracağız.”


 


Başkan Dalgıç rehberliğinde Çeşme turu


Çeşme’nin beş yıl sonra dünyada adından bahsedilen, nitelikli, marka değeri yüksek işletmeleri barındıran bir yer olacağını vurgulayan Başkan Dalgıç, yarımadanın özelliklerini şöyle sıraladı:

“Kitesurf için Çeşme’ye; istakoz yemek, beach kulüplerde eğlenmek için Çiftlikköy’e; çok lezzetli bir balık, meze yemek için Dalyan’a gelmelisiniz. Uzun kumsalı ve turkuaz denizi, lüks otelleri, termali, kumrusu, sıcak su kaynakları ile wellness keyfi sürmek istiyorsanız Ilıca’ya gelmelisiniz. Şifalı çamur banyoları ve deniz kıyısında balık lokantaları ile Reisdere sizi bekler. Türkmen Köyü’nnde adaçayı içmek, ekmek, zeytin, sızma zeytinyağı ve üzüm için Germiyan’a; tarih için 12 İyon kentinden biri olan Ildırı’ya gelmelisiniz. Bağcılık ilginizi çekiyorsa Ovacık’a; Michelin yıldızlı bir Türk şefin mutfağını tatmak, sörf yapmak için Alaçatı’ya gelmelisiniz. Sakin kumsalda yüzmek, yelken yapmak için Ilıca’ya gelmelisiniz. Hepsini birden istiyorum derseniz adresiniz Çeşme. Bu keyiflerin tamamı birbirine 10-15 kilometre mesafede. Kahvaltınızı Reisdere’de, öğle yemeğinizi Çeşme Marina’da, akşam günbatımını Ildırı’da yapabilirsiniz. Kruvaziyer turistine bunların tümünü bir seferde gösterebileceğiz.”


Milliyet