Sektörel

Çeşme'de gayrimenkul yatırımlarına katlanarak artıyor! Fiyatlar yerinde durmuyor!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) bünyesinde hizmet veren önde gelen emlak komisyoncularından Özgür Korkmaz, Çeşme'de artan talebin  konut fiyatlarını da artırdığını söyledi. İşte detaylar...  

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) bünyesinde hizmet veren önde gelen emlak komisyoncularından Özgür Korkmaz, Çeşme'de artan talebin konut fiyatlarını da artırdığını söyledi. 

Korkmaz, GHO Çeşme iştiraki olarak, geçtiğimiz Nisan ayından bu yana yeni ve güçlü portföyleriyle yurt içi ve yurt dışında satış ve kiralama yaptıklarına vurgu yaptı.

İşte detaylar...

ÇEŞME'DE GAYRİMENKULE HAKİMİZ

Emlak ile Çeşme'nin tamamına hizmet verdiğini iddia eden Özgür Korkmaz, “Ortağım harita mühendisi Ayşe Toka ile birlikte yıllarca Çeşme'nin tamamında şehir planlaması konusunda önemli bir deneyim kazandık. Hangi arsa değerli veya değerlenecek iyi biliyoruz. Çeşme'nin tamamına hakimiz. Dengeli bir gayrimenkul portföyümüz var. Talebe göre yıllık, sezonluk ve aylık kiralamalar da yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Eylül ve Mayıs aylarında yani sezon dışında kiralamalar da yapıldığını belirten Özgür Korkmaz, "Pandeminin etkileri nispeten azaldığı için bu yaz kiralamaya olan talep de düştü. Çeşmeye dünyanın her yerinden turist geliyor. Avrupa'da yaşayan Türkler de bu yıl 1+1, 2+1 ve rezidans konut tiplerine ilgi gösteriyor. Villa ve yazlıklar ise İzmir, Bursa, İstanbul, Mersin gibi büyük şehirlerden talep görüyor” şeklinde konuştu.

KONUT VE ARSA FİYATLARI 3'E KATLANDI

Çeşme'de konut  fiyatlarının üç kat arttığını fark eden Korkmaz, İnşaat girdi maliyetlerinin artışı yeni konut üretiminin azalmasına neden olduğunu belirtti. Korkmaz, döviz kurlarının hareketli olması sebebiyle birçok kişinin  alım konusunda daha temkinli davrandığını bildirdi. Çeşme'nin tamamında arsaların çok değer kazandığını belirten Korkmaz, "Son bir yılda konut ve arsa fiyatları yüzde 300'e varan oranda arttı. Havuzlu villalar 20 milyon liradan başlıyor. Kiralama rakamlarında da yüzde 80'lik bir artış sözkonusu. Hazineye ait imarlı parseller de satılıyor, taksitli satış olduğu için arsa piyasası da yükseliyor. İnsanlar alım satım konusunda temkinli, eğer dövizde yeniden istikrar görülürse yatırımlar da artacaktır” dedi.

Hurda fiyatları bugün ne kadar? Hurda fiyatlarına zam geldi mi? İşte güncel hurda fiyat listesi 18 Ağustos 2022

Emlak Konut GYO Milas arsasının değeri belli oldu!

Tarihi zirvesini yenileyen Borsa İstanbul'da dikkat çeken ayrıntı! BIST 100 endeksinde...