Çeşme'de otel yatırımları için arazi tahsisleri bekleniyor
Çeşme Otelciler Birliği Başkanı ve Pırıl Otel'in sahibi Veysi Öncel, Alaçatı'ya gelen herkese sörf öğretmeyi hedeflediklerini söyledi
Turizme 1990'lı yıllarda kızının adını verdiği 60 yataklı ve 2 yıldızlı Pırıl Otel ile giren Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, 5 yıldıza yükselen 350 yatak kapasiteli otelini sörf turizmine açıyor. Açıldığı ilk yıl dikkatini çektiği İngiliz SunWorld adlı turizm şirketinin finansman desteğiyle büyüyen Pırıl Otel, ikinci yılında 139 yataklı 3 yıldızlı otele dönüştü, ardından 350 yatak kapasitesi ve 5 yıldıza ulaştı.
PAKET FİYAT OLACAK
Türkiye'de rüzgarın elverişli olması nedeniyle en çok Alaçatı'da bulunan sörf kampları ile anlaşan Pırıl Otel, 2010 yılının Nisan ayından itibaren sörf oteli olarak hizmet vermeye başlayacak. Konaklama Pırıl Otel'de yapılacak, tatil boyunca ise Alaçatı'da sörf öğrenilecek. Yaz boyunca cuma-pazar günleri arasında düzenlenecek turlar konaklama ve sörf eğitimleri dahil 450 TL'ye yapılacak. Gençlerin sörf sporuna ilgisinin yoğun olduğunu söyleyen Öncel, "Biz sadece sörf yapanları değil hayatından hiç sörf yapmamış olanları da hedefliyoruz. Bu yaz boyunca 1500'e yakın kişinin turlarımıza katılmasını bekliyoruz" diye konuştu. Öncel sadece yerli turistleri de yabancı turistleri de hedeflediklerini söyledi. Çeşme ve Alaçatı'da sörf sezonu Nisan ayında başlayıp Kasım sonuna kadar devam ediyor.
'UYUYAN GÜZEL UYANACAK'
Çeşme'nin herşey dahil sistemiyle çalışmayan nadir turizm yerlerinden biri olduğunu söyleyen Öncel, son dönemde popülaritesi artan Çeşme'de yeni yatırımlar için arazi tahsislerinin beklendiğini, yatırımcıların şimdiden sıraya girdiklerini söyledi.
Yatırımcıların ilgisi arttı
BÖLGEDE 16 bin yatak kapasitesi olduğunu da dile getiren Öncel, Rus milyarder Roman Abromovich ve Güler Sabancı'nın yaptırmakta olduğu otel yatırımlarının bölgenin dikkatini yurtdışında da daha fazla çekeceğini öngördü.
YERLİ SÖRFÇÜLER YABANCIYI İKİYE KATLADI
SADECE Alaçatı'da 10'a yakın sörf okulu ve bu okullarla başlayan çok sayıda otel bulunuyor. Sezonda konaklama hariç 6 saatlik (3 gün için) sörf eğitim fiyatları 275 TL civarında bulunuyor. Konaklama ve ulaşım dahil ise bu fiyatları 575-600 TL arasında. Son yıllarda ünlü sörfçüler Çağla Kubat ve Bora Kozanoğlu sayesinde ise sörfün popülaritesi arttı. Surf turları düzenleyen Elfin Turizmden Şadi Koç, sezonda toplam 5 bin kişinin Alaçatı'ya surf için geldiğini söyledi. Koç, "Eskiden bunların yüzde 90'ı yabancı iken son dönemde Türklerin oranı yüzde 90'ı çıktı" dedi.
60 yatırımcı termal turizm için parayı buldu ama yer yok
BÖLGEDEKİ otellerin kış aylarında termal turizm sayesinde açık kaldığını söyleyen Öncel, "Termal turizmde inanılmaz bir kapasite var. Bu kapasiteyi daha iyi kullanmamız gerekiyor" dedi. Öncel kış aylarında termal turizm ile yurtdışından gelen özellikle de yaşlı müşterilerin ortalama 21 gün konakladığını da vurguladı. Bu arada Çeşmeli 60 yatırımcının biraraya gelmesiyle kurulan Tetusa AŞ ile Çeşmeyi Türkiye'nin en büyük termal kür merkezi haline getirmeyi amaçlıyordu. Ancak 30 milyon dolara mal olması beklenen ve Çeşme'deki tüm otellerin termal altyapısını oluşturacak olan yatırım yer problemi nedeniyle yapılamadı. Öncel, 4 yıldır Çeşme'de yer bulamamaları nedeniyle bekleyen yatırıma 2010 yılında başlamayı hedeflediklerini de kaydetti.
Dilek Taş/Sabah