Çeşme'deki tarihi çeşmeler restore ediliyor!
İzmir'in Çeşme ilçesine adını veren tarihi çeşmeler restore ediliyor. Bölgedeki 3 çeşme Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Çeşme Turistik Otelciler Birliğinin (ÇEŞTOB) iş birliği ile restore edilerek açıldı.
Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden olan Çeşme ilçesine adını veren tarihi çeşmeler restore ediliyor.
Çeşme Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tarihi çeşmelerden 3'ü, belediye, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Çeşme Turistik Otelciler Birliğinin (ÇEŞTOB) iş birliği ile restore edilerek açıldı.
Hammaloğlu-Hafize Rabia Hatun Çeşmesi önünde gerçekleşen açılışa, Kaymakam Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ile restore çalışmalarına katkı sağlayan hayırseverler, turizmciler ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Dalgıç, açılıştaki konuşmasında, ilçede 41 tarihi çeşme bulunduğunu, bu eserlerin 28'inin tescilli olduğunu, 11'inin ise restore edildiğini bildirdi.
Tarihi çeşmelerin ilçenin önemli birer değeri olduğunu kaydeden Dalgıç, bu değerleri yaşatmak için çalışma yürüttüklerini, ilçeye gelen tüm ziyaretçilerin önünde "Çeşme hatırası" olarak fotoğraf çektirebileceği anıt çeşme yapmak için çalışma yürüttüklerini aktardı.
ÇEŞTOB Başkanı Öncel ise restorasyonu için harekete geçilen 5 tarihi çeşmeden, çalışmaları tamamlanan Hammaloğlu-Hafize Rabia Hatun Çeşmesi, Hacı Salih Ağa Çeşmesi ve Kaymakam Sadık Bey Çeşmesi'nin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.
Açılışta, restorasyona katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür plaketi verildi.
AA
Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;
İZMİR’in Çeşme İlçesi’ne adını veren tarihi çeşmelerden üç tanesi Çeşme Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) arasında gerçekleştirilen işbirliği ile restore edildi. CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçeye anıt bir çeşme kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Turizm cenneti Çeşme’deki tarihi 3 çeşme; Hammaloğlu-Hafize Rabia Hatun Çeşmesi, Hacı Salih Ağa Çeşmesi ve Kaymakam Sadık Bey Çeşmesi hayırseverlerin desteğiyle restore edildi. Hammaloğlu-Hafize Rabia Hatun Çeşmesi önünde gerçekleşen açılışa, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, katkı sağlayan hayırseverler, turizmciler ve ilçe esnafı katıldı.
Çeşme’de 41 tane tarihi çeşme bulunduğunu ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 28 tanesinin tescilli olduğunu, 11 tanesinin de restore edilmiş olduğunu söyledi. Tarihi çeşmelerin, ilçenin önemli bir değeri olduğunu kaydeden Başkan Dalgıç, bu değerleri yaşatmak için çalışma yürüttüklerini belirtti. Başkan Dalgıç, "Çeşme’ye bir anıt çeşme yakışır. Çeşme Belediyesi olarak, ilçemize gelen tüm ziyaretçilerimizin ’Çeşme hatırası’ olarak önünde fotoğraf çektireceği bir anıt çeşme yapmak için çalışma yürütüyoruz. Osmanlı mimarisi ya da güncel mimari kullanılarak yapılacak çeşmeyi proje yarışması sonucunda hayata geçirmeyi planlıyoruz. Umuyorum ki; 2019 yılına kadar Çeşme’ye çok özel bir anıt çeşme kazandırmış olacağız" dedi.
Açılışta hayırseverlerden merhum Mete Kalyoncu adına eşi Ayşem Kalyoncu’ya, Ertürk Turizm A.Ş. adına Nezihe Ertürk’e ve Mehmet Akpınar’a teşekkür plaketi takdim edildi.
Milliyet
Haber Aliağa Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden olan Çeşme ilçesine adını veren tarihi çeşmeler restore ediliyor.
Çeşme Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tarihi çeşmelerden 3'ü, belediye, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Çeşme Turistik Otelciler Birliğinin (ÇEŞTOB) iş birliği ile restore edilerek açıldı. Hammaloğlu-Hafize Rabia Hatun Çeşmesi önünde gerçekleşen açılışa, Kaymakam Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ile restore çalışmalarına katkı sağlayan hayırseverler, turizmciler ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Dalgıç, açılıştaki konuşmasında, ilçede 41 tarihi çeşme bulunduğunu, bu eserlerin 28'inin tescilli olduğunu, 11 'inin ise restore edildiğini bildirdi. Tarihi çeşmelerin ilçenin önemli birer değeri olduğunu kaydeden Dalgıç, bu değerleri yaşatmak için çalışma yürüttüklerini, ilçeye gelen tüm ziyaretçilerin önünde "Çeşme hatırası" olarak fotoğraf çektirebileceği anıt çeşme yapmak için çalışma yürüttüklerini aktardı.
Aliağa Ekspres Gazetesi
Haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden olan İzmir'in Çeşme ilçesine adını veren tarihi çeşmeler restore ediliyor. Çeşme Belediyesinden ya pılan açıklamaya göre, tarihi çeşmelerden 3 u, belediye, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Çeşme Turistik Otelciler Birliğinin (ÇEŞTOB) iş birliği ile restore edilerek açıldı. HammaloğluHafize Rabia Hatun Çeşmesi önünde gerçekleşen açılışa, Kaymakam Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan iba, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ile restore çalışmalarına katkı sağlayan hayırseverler, turizmciler ve vatandaşlar katıldı.
41 TARİHİ ÇEŞME VAR
Belediye Başkanı Dalgıç, açılıştaki konuşmasında, ilçede 41 tarihi çeşme bulunduğunu, bu eserlerin 28'inin tescilli olduğunu, l l 'inin ise restore edildiğini bildirdi. Tarihi çeşmelerin ilçenin önemli birer değeri olduğunu kaydeden Dalgıç, bu değerleri yaşatmak için çalışma yürüttüklerini, ilçeye gelen tüm ziyaretçilerin önünde "Çeşme hatırası" olarak fotoğraf çektirebileceği anıt çeşme yapmak için çalışma yürüttüklerini aktardı. ÇEŞTOB Başkanı Öncel ise restorasyonu için harekete geçilen 5 tarihi çeşmeden, çalışmaları tamamlanan Hammaloğlu-Hafize Rabia Hatun Çeşmesi, Hacı Salih Ağa Çeşmesi ve Kaymakam Sadık Bey Çeşmesi'nin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Açılışta, restorasyona katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür plaketi verildi.