Genel

Cevahir AVM'nin Cevahir Holding'e ait olduğu zannediliyor

Yeni Taksim Meydanı olduklarını dile getiren Cevahir AVM Genel Müdürü Vahit İpekçi, flaşlardan uzak alışverişin adresi olduklarını söyledi...

'Bizden sonra ne kadar büyük AVM yapılırsa yapılsın 420 bin metrekare inşaat alanıyla şehir merkezindeki en büyük AVM olmaya devam edeceğiz' diyen Cevahir AVM Genel Müdürü Vahit İpekçi, rakipsiz olduklarını söyledi. İstanbul'un yeni Taksim Meydanı olduklarını insanların buluşma noktası haline geldiklerini belirten İpekçi, şu sıralar AVM içindeki ana markaların mağaza metrekarelerini büyütmeye odaklandı. Mudo'nun bin 100 metrekareye çıkacağını, C&A'in üst katını da kiraladığını, Teknosa'nın üç kata çıkarak en büyük mağazasına ulaşacağını dile getiren İpekçi, Marks & Spencer'ın ise bin 800 metrekareyle Cevahir'e girmeye hazırlandığını dile getirdi.

şžEHİR YÖNETMEK GİBİ
AVM'de kişi başı 85 lira harcandığını ve insanların gezmekten çok alışveriş yapmaya geldiğini dile getiren İpekçi, 'İnsanların gazetelere ya da televizyonlara çıkmak için geldiği bir AVM değiliz. Özellikle görünmek istemeyen ve rahat rahat alışveriş yapmak isteyen şapkasını takıp Cevahir'e geliyor' dedi. 5 bin kişinin çalıştığı bir AVM'yi yönetmenin bir ilçe yönetmekten farksız olduğunu dile getiren İpekçi, Arap turist trafiğini artırmak için de tanıtımları artıracaklarını ifade etti.

AVM'nin sahibi Cevahir Holding zannediliyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, Cevahir Holding'le birlikte yüzde 50- 50 ortaklıkla kurduğu Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki hisselerini 2006 yılında ihaleye çıkarmış ve ihaleye katılan tek şirket Kuveytlilere ait İngiliz şirketi St. Martins Property olmuştu. Kuveytliler ihaleden bir yıl sonra yani 2007'de tüm hisseleri satın alıp AVM'nin tek sahibi oldu. Buna rağmen ismi nedeniyle AVM'nin hala Cevahir Holding'e ait olduğu zannediliyor.
Sabah