Genel

Cevdet Yılmaz: Önümüzdeki yıl 174.5 milyar dolarlık yatırım yapılacak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre yatırımların 135.8 milyar doları (304 milyar lira) özel sektör eliyle yapılacak ve en yüksek payı yüzde 30.4 ile ulaştırma alacak.



Hükümet, kalkınma hamlesi için kesenin ağzını açtı. Gelecek yıl kamu ve özel sektör toplamda 174.5 milyardolar (390 milyar lira) yatırım gerçekleştirecek. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre yatırımların 135.8 milyar doları (304 milyar lira) özel sektör eliyle yapılacak ve en yüksek payı yüzde 30.4 ile ulaştırma alacak. Bu yıl başlayan ve 2015'te de devam edecek yüksek hızlı tren projesi (106 adet) kapsamında 9 milyar liralık yatırım yapılacak. Ankara-Sivas demiryolu hattı için 2.6 milyar lira kaynak ayrılırken, karayolu şehir geçişlerinin yatırım maliyeti de 2.6 milyar lira hesaplandı. Kara yolu trafik güvenliğinin maliyeti ise 1.4 milyar lira olacak. 


İSTANBUL FİNANS MERKEZİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Cevdet Yılmaz, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle düzenlediği sohbet toplantısında İslam dünyasının 250 milyar dolar civarında cari fazlası olduğunu söyledi. Yılmaz, "Bu kaynaklar üzerinde hepimizin düşünmesi lazım. İstanbul Finans Merkezi bu açıdan önemli" dedi. Yılmaz, yerli kredi derecelendirme kuruluşuna ilişkin Hazine tarafından bazı çalışmaların yapıldığını belirtti.



Sabah