Sektörel

Çevre Bakanlığı eğitim desteği vermeye devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzenlediği eğitim programlarına katılan 2 bin 450 kişiye yetki belgesi verdi. Yetki belgesi alanların inşaat, atık gibi sektörlerde çalışmaya hak kazanıyor.

Eğitim programlarına yıl sonuna kadar devam edecek olan Bakanlık 4 bin kişiyi sektöre kazandırmayı hedefliyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) ile düzenledikleri çevre görevlisi, düzenli depolama tesisleri saha yönetimi ve işletme,  su ve atık sudan numune alma eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Nisan ayında başlayan eğitim programlarında Bakanlık,  450 kişiye “çevre görevlisi” ,  150 kişiye “düzenli depolama tesisleri saha yönetimi ve işletme ”, 8 yüz kişiye “ riskli yapıların tespit edilmesine”, 8 yüz kişiye “çevre görevlisi” eğitimleri verdi.  Bu ay 250 kişiye “su ve atık sudan numune alma eğitimi”,  bin 500 kişiye de “çevre görevlisi eğitimi” verecek. 


Bakanlığın verdiği eğitimlerin önemi ise, inşaat, düzenli depolama tesisi, atıkların denetimi gibi sektörlerde çalışanlara yetki belgesi veriliyor olması. Bakanlık tarafından verilen eğitimlerin önemine değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce “Verilen eğitimlerin sonucunda yetki belgesi alanlar sektörde çalışmaya hak kazanacak. Belgesi olmayanlara ise çalışma izni verilmeyecek. Yetki belgesi olmayan risk tespiti yapamayacak, su ve atık sudan numune alamayacak. Hedefimiz 4 bin kişiyi daha sektöre kazandırmak” dedi.