Kent Haberleri

Çevre Bakanlığı ve THY'den son dakika personel alımı müjdesi! Yüzlerce personel alınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesinde çalışan personel sayılarını arttırmak için personel alımı yapılacağını duyurdu.  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca afet bölgelerinde çalışacak olan personel sayısını arttırmak için çalışmalarına başlayarak personel alımı gerçekleştireceğini belirtti.

 

ÇEVRE BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

24 Şubat tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanan ilana göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından risk altında bulunan bölgelerin dönüştürülebilmesi için personel sayısını arttırma kararı alındı.

Peki, kaç kişilik personel alımı yapılacak? İşte tüm detaylar… 

AFET RİSK ALANLARININ DÖNÜŞÜMÜ İÇİN PERSONEL ALIMI 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 895 personel alımı yapılacak.

05 Kasım 012 tarihli ve 2012/3945 sayılı bakanlar kurulu kararıyla yürürlüğe giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığında afet riski altında yer alan bölgelerin dönüştürülebilmesi uygulamalarının yer aldığı sözleşmeli personel başlığında yer alan “Çevre ve Şehircilik Bakanlığında” olan ibare “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında” olarak değiştirildi. Alınan bu karar doğrultusunda kadro sayısı şu şekilde oluştu:

Bu sayede bakanlık tarafından afet alanlarında çalışmak için toplam personel alımı 895’e yükseldi.

 

THY DEPREMZEDE PERSONEL ALIMI YAPACAK  

Öte yandan, THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, bin depremzede personel alınacağını duyurdu. Bolat, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, “Türk Hava Yolları olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem bölgesinde bin konutluk Türk Hava Yolları Mahallesi projesi kapsamında çalışmalara devam ediyoruz. 75 milyon dolar değerindeki bu bağışımızın yanına yeni bir proje müjdesi daha vermek istiyorum. Depremin yaşandığı 11 kentteki bin aileden birer kişiye THY ve İştirak şirketlerinde iş imkanı sunacağız. Her sene ihtiyacıma yönelik istihdam ettiğimiz çalışma arkadaşlarımızı, bu yıl Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem bölgelerinden başvuran depremzedelere öncelik vererek istihdam edeceğiz.

Kabin memurluğuna alacağımız depremzedelere de 3 ay boyunca İngilizce eğitimini ücretsiz vererek, pozitif ayrımcılık yapacağız. Buna benzer detayları olgunlaştırarak kısa zamanda resmi olarak ilan edeceğiz" dedi.

Ziraat Bankası efsane bir kampanyayla geri döndü! Bu kampanyayla tüm bankalar suspus oldu!

Yapılandırma paketindeki o detay herkesi umutlandırdı! Hangi borçlar yapılandırılacak?

Depremzede işçiler için kıdem tazminatı düzenlemesi! İşçiler bu parayı hemen alabilecek!