29 / 04 / 2024

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği" kapsamında çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği"  Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Anadolu Ajansı'ndan Yıldız Nevin Gündoğmuş'un haberine göre; yönetmelik ile 3 Nisan 2007 tarihinde yürürlüğe giren Çevre Kanununa Göre Verilecek İdari Para Cezalarında İhlalin Tespiti ve Ceza Verilmesi ile Tahsili Hakkında Yönetmelik'in yürürlükten kaldırılılmasına karar verildi.

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Bu kapsamda mükerrerlik sona ererken, çevre denetim usulleri, çevre denetim ekibinin görevleri, çevre denetim tutanağı, ihlal tespiti, idari yaptırım kararı tek yönetmelik kapsamında yeniden tespit edildi.

Yönetmelik kapsamında çevre bilgi sistemlerinden denetim yapılabilmesi ve çevre denetim tutanaklarının dijital ortamda hazırlanabilmesi için fırsat sunuldu. 

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Çevre denetim kalitesinin artırılması amacıyla çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı. Yönetmelik kapsamında bazı konularda çevre denetimlerine istisna olarak, bir çevre denetçisine bir tekniker personelin eşlik etmesine imkan sunuldu. 

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021!


Geri Dön