Emlak Terimleri

Çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022!

Konut ve işyerleri için ödenen çevre temizlik vergisinden bazı durumlarda muaf olunabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022...Çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirler Kanunu kapsamınca ödeniyor

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödenen bir vergidir.

Çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirler Kanunu kapsamınca ödeniyor. Vergi konutlarda su faturasına yansıtılırken, işyerleri için belediye veznelerinde ödeniyor.

ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Çevre temizlik vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Vergi için ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Ödemeler Mayıs ayı sonuna kadar yapılabiliyor. 

Çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle, metreküp başına büyükşehir belediyelerince belirlenerek hesaplanıyor. Her yıl bu oran değişiyor. 
 

ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF OLUR?

Verginin mükellefi taşınmazı kullanan kişi oluyor. Eğer konut ya da işyerinde kiracı varsa çevre temizlik vergisini kiracının ödemesi gerekiyor. 

Çevre temizlik vergisi taşınmazın kullanımı ile orantılı olup, taşınmazın kullanılmaması halinde vergiden muaf tutuluyor. Çevre temizlik vergisi muafiyeti için bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilebiliyor.
 

ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ MUAFİYET DİLEKÇESİ


.......... Belediye Başkanlığı 

Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne


.................... sicil numaralı mükellefim ................. Mahallesi .................... sokak ........ numarada bulunan işyerim boştur. 


Gereği için yerinde yoklama yapılmasını arz ederim.


İsim/Soyisim
Adres:
Tel:

İndirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Konut çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022!