29 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi yapılandırma son günü 2018!

Çevre temizlik vergisi yapılandırma son günü 2018!

Yapılandırma başvuruları, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun çerçevesinde yapılıyor. Peki, çevre temizlik vergisi yapılandırma son günü 2018 ne zaman?



Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Yalnız mesken ve işyerlerinden alınan bu vergi, arsa ve arazilerden alınmıyor. Ayrıca konutta su faturasına yansıtılan bu verginin işyerinde belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor.

İşyerlerinin çevre temizlik vergisi bedeli de işyerinin sınıfına göre değişiyor. Vergi borcu senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 

Vergi borcunu ödemeyenler ve borcu biriken vatandaşlar ise vergi affı kapsamında çevre temizlik vergisini yapılandırabiliyor.

Yapılandırma başvuruları, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun çerçevesinde yapılıyor.

Çevre temizlik vergisi borcu olan vatandaşlar vergi affı kapsamında, borçlarını ilgili kuruma müracaat ederek yapılandırabiliyor.

Yapılanırma kapsamında, 31 Mart tarihinden önce olan Çevre temizlik vergisi borçları için başvurulabiliyor.  

Çevre temizlik vergisi yapılandırma son günü 2018!

Çevre temizlik vergisi borcunu yapılandırmak isteyenler en son 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvurularını yapabiliyor.

Çevre temizlik vergisi borcu yapılandırma için ilçe belediyelerine başvurulabildiği gibi, e-devlet kapısından da başvuru yapılabiliyor.

Yapılandırılan çevre temizlik vergisi borcu peşin ya da taksitli bir şekilde ödenebilecek. Taksitli ödemeler 6, 9, 12 ve 18 aylık vade halinde gerçekleşecek. Ödemeler 2 ayda bir yapılacak. Borcunu yapılandıran vatandaşların ilk taksit ödemesini 1 Ekim'e kadar yapması gerekecek.

 

Emlak vergisi yapılandırma son günü 31 Temmuz!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön