29 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 51 adet yurdu teslim ediyor!

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 51 adet yurdu teslim ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapımını tamamladığı 51 adet yurdu bugün YurtKur'a teslim ediyor



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yurt-Kur Genel Müdürlüğü’ne devredeceği 51 adet yurdun yapımını tamamladı. Yapımı tamamlanan yurtlar konforlarıyla 5 yıldızlı otelleri aratmıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü,  tarafından inşaatları tamamlanan 51 adet yurt bugün yapılacak törenle Yurt-Kur Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Yurt inşaatlarına devam eden Bakanlık, ihalesi yapılan 66 yurdun inşaatına devam ederken, 16 yurdun da inşaat projesini hazırladı.


74 BİN 500 YATAK KAPASİTELİ 123 YURT PROJESİ


2012 Yılı Yatırım Programında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bakım-onarım kapsamında dönüşümü yapılan 600 yatak kapasiteli 2 adet yurt projesiyle birlikte toplam 74 bin 500 yatak kapasiteli 123 adet yurt projesi bulunuyor.


YURTLAR 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA


Bakanlık tarafından öğrencilere yapılan yurtlar 5 yıldızlı otelleri aratmayacak kadar konforlu. Karyola sisteminin yerleştirildiği yurt yatak odalarında, her öğrenci için ayrı giysi dolabı ve çalışma masası bulunuyor. Odalar, banyo, tuvalet, televizyon, buzdolabı ve telefon bulunacak şekilde tasarlanıyor. Katlarda, tüm öğrencilerin kullanımına açık etüt salonu, kat ofisi ve çamaşır odaları yer alıyor. Sosyal tesis bloğu; yemekhane, kafeterya, çamaşırhane, internet odası, masa tenisi, bilardo ve satranç gibi oyun salonları ile kuaför, terzi, lostra, market ve mescit bölümlerinden oluşuyor.


 ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL ODA


 Engelli öğrencileri de unutmayan Bakanlık yurtlarda, engelli öğrencilerin kullanımına yönelik özel odalar da hazırladı. Odalarda, engelli öğrencilerin yurt ve sosyal tesis bloklarına ulaşımını sağlamak üzere gerekli düzenlemeler yapıldı.


 ENERJİYİ SAVURMAYAN YURTLAR


 Yurtlar inşa edilirken, enerjinin verimli kullanılması amacıyla gerekli tüm donanımlar da dikkate alınıyor. Isı yalıtımı yapılan yurtlarda, mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan cihazlar, enerji verimliliğini sağlayacak şekilde projelendiriliyor. Isıtma tesisatında, geri kazanımı sağlayacak ekonomizerler de kullanılıyor.


Ayrıca; yurt blokları içerisindeki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık sular, çeşitli arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında yeniden kullanılacak şekilde tasarlanan yurtlarda sıcak su ihtiyacının karşılanması için de güneş enerjisi tercih ediliyor.


Geri Dön