02 / 05 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duyurdu: Ankara'nın o ilçesindeki imar planı revizyonu kesinleşmeden iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duyurdu: Ankara'nın o ilçesindeki imar planı revizyonu kesinleşmeden iptal edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' içinde yer alan 'Kentsel Gelişme Alanına' ilişkin imar planı revizyonuna yönelik verilen teklifi iptal etti.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' içinde yer alan 'Kentsel Gelişme Alanına' yöneşil imar planı revizyonuna dair Gölbaşı Belediyesi tarafından verilen teklifin bakanlık tarafından incelendiğini ve 'Nazım ve Uygulama İmar Planı Revizyonu'nun kesinleştirilmeden iptal edildiği duyuruldu.

BAKANLIKTAN İPTAL KARARI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' içinde yer alan kentsel Gelişme Alanıyla ilgili imar planı revizyonuna yönelik verilen teklifi iptal etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' içinde yer alan 'Kentsel Gelişme Alanına' ilişkin imar planı revizyonuna dair Gölbaşı Belediyesi tarafından verilen teklif bakanlık tarafından incelendi ve 'Nazım ve Uygulama İmar Planı Revizyonu'nun kesinleştirilmeden iptal edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duyurdu: Ankara nın o ilçesindeki imar planı revizyonu kesinleşmeden iptal edildi!

ÇEYRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI RESMEN DUYURDU!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı.
Bakanlığın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ankara'da Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yer alan Yaylabağ (Bursal) Mahallesi Kentsel Gelişme Alanına ilişkin imar planı revizyonuna dair Gölbaşı Belediyesi tarafından verilen teklif, Bakanlığımızca değerlendirmeye alınmış; bu süreçte gelen itirazlar incelenmiştir. Yapılan itirazların değerlendirilmesi neticesinde, bölgenin çeşitli sebeplerle imar revizyonuna uygun olmadığı görülerek 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı Revizyonu kesinleştirilmeden iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"  denildi. 

İmar yasasına takılanlar tek tek anlattı: 'İmar yok, kümes bile yapamıyoruz, çözüme bekliyoruz!'

Üsküdar'da kentsel dönüşüm müjdesi: Vatandaşlar ek bir bedel ödemeden ya da makul bir katkıyla yeni evlerini alabilir!
Bakan Özhaseki'den yapı denetimi açıklaması: Mevzuatın dışına çıkılmasına müsaade etmiyoruz!

Geri Dön