29 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı En Güzel Park Proje Yarışması düzenliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı En Güzel Park Proje Yarışması düzenliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehirlere daha çok yeşil alan kazandırmak için belediyeler arasında "En Güzel Park Proje Yarışması" düzenleyecek. En çevreci 150 belediye park projesinin tüm masrafları Bakanlıkça karşılanacak




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, artık şehirlerde gelişen dünyayla birlikte çevre bilincinin öne çıktığını belirtti.


Türkiye'nin ekonomik gelirinin yükselmesine bağlı olarak çevre yatırımlarının da artığına dikkati çeken Bayraktar, bütün katı atık tesislerini düzenli depolama şekline dönüştürdüklerini bildirdi.


Bayraktar, çöpten enerji ve kompost üretme, seracılık yapma çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, atık su arıtma tesislerinin hepsini online takip ettiklerini vurguladı.


Arıtma tesisi olmayan işletmelere ciddi cezalar kestiklerine dikkati çeken Bayraktar, belediyelerin atık su arıtma tesislerindeki enerji giderlerinin yüzde 50'sini hibe olarak desteklediklerini hatırlattı.


Şehirlerde yeşili artıracak projeler üzerinde çalıştıklarına işaret eden Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:


"81 ildeki belediyelerden park projesi isteyeceğiz. En çevreci seçilen 150 parkın parasını Bakanlık olarak karşılayacağız. Çocukların oynayabildiği, gençlerin eğlenebildiği, yaşlıların dinlenebildiği örnek parklar olmalı. Bu parkları yapan belediyelere çok ciddi destek vereceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında da yeşil alanları artırıyoruz. Otopark, yeşil alan, sosyal tesis olmadan avan projeleri onaylamadan adım attırmıyoruz. Ferdi olanlar hariç, onlara belediyeler müsaade ediyor. 10 dönümden büyük riskli alanların mutlaka bize avan projeleri geliyor. Bakıyoruz sosyal donatısı, yeşil alanı var mı? Yoğunluğu ne durumdadır? Uygun olanları onaylıyoruz, o zaman projelere ruhsat alabiliyorlar."


AA


Geri Dön