04 / 05 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sütlüce imar planını onayladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sütlüce imar planını onayladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da belediyeleri devre dışı bırakarak bir plan değişikliğini daha re'sen onayladı. Yeni planla, Sütlüce sırtlarındaki 28 bin metrekarelik araziye 10'ar katlı bloklar dikilecek



AFET Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'u dayanak alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'a bir kez daha el attı. 

11 Ağustos'ta onaylandı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Miidürlüğü'nden yapılan duyuruda şöyle denildi: "Beyoğlu İlçesi, Örnektepe ve Sütlüce mahallelerinde 3258,3256, 3259,2751 ve 3260 adalara ilişkin yaklaşık 2,8 ha'lık alana ilişkin olarak hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği 644 sayılı 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname' hükümleri ve 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' hükümleri uyarınca 11.08.2014 tarihinde re'sen onaylanmıştır." Değiştirilen söz konusu planlar, 15 Eylül 2014 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'nde askıda kalacak. Bu süre içerisinde plan değişikliğine itirazlar yapılabilecek. 

Planlama alanındaki uygulama, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanacak olan kentsel tasarım projesine göre yapılacak. Plan notlarına göre, Taban Alanı Kat Sayısı (TAKS) yüzde 40, emsal (E) 2.70 olarak belirlendi. Yapılacak olan binaların yükseklikleri ise 10 kat. 

Halıcıoğlu Okmeydanı Caddesi'nden cephe alan blokların normal katlarında ticaret ve/veya konut fonksiyonu yer alabilecek. Söz konusu güzergah üzerinde Halid Bin Velid Camisi bulunuyor. 

Ancak yeni planlarda arazinin kuzey batı kısmında cami yeri ayrılmış durumda.



Yurt Gazetesi


Geri Dön