Ekonomi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kira yardımı! Hangi şartları taşıyana verilecek?

Bakanlıktan yeni bir duyuru geldi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara kira desteği verilecek. Tüm detaylar belli oldu.Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar araştırmalara başladı

2023 yılı için kira yardım başvuruları başladı. Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar araştırmalara başladı. Türkiye aile destek programı kapsamında yardımlar ihtiyaç sahibi ailelere verilecek. Kira yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar adına Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı daha fazla destek sağlayacağını duyurdu.

İl il kira yardımı yapılacak

İl il ödemesi değişecek olan kira yardımı en fazla 1.500 TL olacak. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler adına şu an belirlenen ödemeler 1.150 TL olacak. Bu şehirler içerisinde Ankara, İstanbul ve İzmir bulunacak. Konya, Bursa, Adana ve Antalya şehirler içinse 1.085 TL’lik kira yardım yardımı söz konusu olacak.
 

Kira yardım tutarları açıklandı

İl il kira yardımı 2023 Nisan’dan itibaren yatırılacak. 1 yıl yapılacak kira yardımı ödemeleri ikamet edilen şehre göre farklılık gösterecek. Buna göre, Bakanlık vereceği kira yardımı tutarları şu şekilde:

 

Yardımlar nasıl alınacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kira yardımları ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada yardımların il il değişiklik göstereceği belirtildi. Kira yardımları 1 sene süre ile ödenecek. En fazla yapılacak kira yardım bedeli 11.500 TL olacak. Kira yardımı alabilmek için şartlar açıklandı. Bu şartlar şu şekilde:

Tüm şartları sağlamalarının ardından gelir testi yapılacak. Yapılan gelir testinden sonra vatandaşlara kira yardımı adına uygunlarsa ödeme verilmeye başlanacak. 
Düşük gelirli vatandaşlar başta olmak üzere yapılacak kira yardımı ödemesi sosyal yardım kategorisi içinde yer alacak. Yardımlar valilik, kaymakamlık ve SYDV (Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıfları) tarafından vatandaşlara ulaştırılacak. 

TOKİ Adıyaman projesiyle tek bir ilçeye 99 yeni konut geliyor!

TOKİ, 2002'den bu yana tam 1 milyon 200 bin konut üretti!

TOKİ Kırıkkale projesi için tarih belli oldu! 300 konutluk yeni proje geliyor!