Kent Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rekor sayıda personel alımı! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılması" esaslarında düzenlemeye gidildi. Bu çerçevede 895 personel alımı gerçekleştirileceği duyuruldu. Afet durumunda ihtiyaç duyulacak personel kapsamında daha önce 380 olarak açıklanan sayı 895'e çıkarıldı

Sözleşmeli çalışanın çalışma esaslarına yönelik düzenlemede yapılan değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Afet durumunda ihtiyaç duyulacak personel kapsamında daha önce 380 olarak açıklanan sayı 895'e çıkarıldı.

Bu çerçevede; 542 mühendis, 110 mimar, 102 şehir ve bölge plancısı, 76 avukat ve 65 uzmandan oluşan personelin, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi uygulamalarında istihdam edileceği ifade edildi.

İşte merak edilen bütün detaylar...
 

Alınacak personelde aranacak koşullar ve seçim usullerinde de değişiklik yapılabileceği belirtildi.

İŞKUR’DAN 22 BİN PERSONEL ALIMI

Öte yandan, İŞKUR da 22 bin personel alacağını duyurdu. 6 Şubat 2023’de Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.8 ve 7.5 şiddetindeki iki büyük deprem felaketinden sonra binlerce insan işini ve evini kaybetmişti. Bu depremzedelerin bir kısmı ise güvenlik gerekçesi nedeniyle başka illere gitmek zorunda kalmıştı. İŞKUR bu kapsamda depremzedeleri ilgilendiren güzel bir haber verdi. 22 binden fazla işçi ve personel alacağını bildiren İŞKUR, alımların önümüzdeki günlerde başlayacağını duyurdu.

Toplum yararına program (TYP) çerçevesinde pek çok kente yapılacak personel alımı gerçekleştireceğini duyuran İŞKUR, personel alımında depremzedelere öncelik verileceğini açıkladı. Personel alımlarının çoğuna başvurular başlarken, Türk Hava Yolları'ndan da (THY) işçileri müjdeli bir haber geldi ve bünyesinde personel istihdam edeceğini ve başvuruların da önümüzdeki günlerde başlayacağını ifade etti.

20 BİN TYP İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada TYP çerçevesinde depremin meydana geldiği 11 şehirde 20 bin işçi alımı yapılacağını belirtti. Aynı aileden birden fazla başvurunun yapılabileceği ilan ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye İş Kurumu’muzun (İŞKUR) toplum yararına çalışma projesi gereği depremin yaşandığı 11 kente 20 bin vatandaşımızın hızla istihdamını temin ediyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili personel alımları için ilk ilanlar gelmeye başladı. İlk yayınlanan ilanda Adıyaman'a 2 bin personel alınacağı duyurulurken, diğer kentler için de önümüzdeki günlerde ilanların duyurulacağı belirtildi.

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Çalışma Bakanı açıkladı! İlk kez rakam verildi!

Aile Bakanı Derya Yanık’tan maddi yardım müjdesi! Bu ödeme mart ayında yatacak! Bu parayı hemen alın!

Bakanlıktan peş peşe yardım haberi! E-Devlet’ten başvuranlara 1300 TL yardım yapılacak!