29 / 04 / 2024

Çevrecilerden, 7 milyar dolarlık petrol boru hattı projesine dava!

Çevrecilerden, 7 milyar dolarlık petrol boru hattı projesine dava!

ABDde çevreci gruplar, Kanada ile Teksas arasında yapılması planlanan 7 milyar dolarlık petrol boru hattı projesi kapsamında yürütülen yeşil alan temizlik çalışmalarının durdurulması için dava açtı  



ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Balık ve Yaban Hayatı Örgütü aleyhine dava açan 3 çevreci örgüt, Keystone XL adı verilen 2740 kilometrelik boru hattının yapımının yasal olmadığını savundu.

Boru hattını yapan şirketin karşılaşacağı yasal zorlukların ilki olduğu belirtilen dava, Nebraskada açıldı. TransCanada adlı şirketin yapacağı boru hattının günlük 500 bin varil ham petrolü Kanadadan Teksastaki rafinerilere taşıyacağı öngörülüyor. Çevreci grupların sözcüsü, boru hattının henüz onaylanmadığını ancak buna rağmen TransCanadanın arazi temizlik çalışmalarına başladığı belirtti.

Çevreci grupların boru hattına karşı çıkma nedeni, hattın petrollü kum oluşumuna yol açacak olması ve bunun da sera gazı salınımını artıracak olması. Boru hattının savunucuları ise, hattın yapımının istihdam yaratacağını ve ABDnin dost olmayan ülkelere olan petrol bağımlılığını azaltacağını söylüyor.

AA


Geri Dön