Ceyhan Devlet Hastanesi'nin inşaatı durdu mu?
Ceyhan’da yapımı devam eden 250 yataklı Ceyhan Devlet Hastanesi inşaatında çalışan yaklaşık 100 işçi, taşeron şirketten paralarını alamadıkları gerekçesiyle hastane inşaatı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.
Ceyhan’da yapımı devam eden 250 yataklı Ceyhan Devlet Hastanesi inşaatında çalışan yaklaşık 100 işçi, taşeron şirketten paralarını alamadıkları gerekçesiyle hastane inşaatı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Andırın’dan gelerek Devlet Hastanesi inşaatında kalıp ustası olarak çalıştığını belirten İşçilerden Ahmet Kundakçı yaptığı açıklamada, “Ben Kart İnşaatın sorumluluğunda 4 aydır çalışıyorum, paramızı alamadık. Şu an 3 hastam var ve durumları ağar, yetkililer istiyorsa araştırma yapabilirler. Bizim halimiz ne olacak ? bize ne Devlet sahip çıkıyor, ne firma sahip çıkıyor. Firmanın iflas edip paramızı alarak kaçtığını söylüyorlar. Tokinin İşveren olarak konuya el uzatması ve bizim paralarımızı vermesini istiyoruz” dedi.
Paralarını alamadıkları için iş bırakan, Mehmet Polat ise, “Çukurova şartlarında bu sıcakta en ağır şarlarda çalışırken, iflas ettik adı altında hepimiz mağdur edildik. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, ailemize eşimize çocuklarımıza ekmek götürmek zorundayız. Paramızı alamadık hiçbir muhatap bulamıyoruz, Devletten ve özellikle Toki firmasından bu ülkeyi yönetenlerden, her şeyin dört dörtlük olduğunu söyleyen bizleri kandıran, televizyonlarda her şeyimizin ekonomimizin iyi gittiğini söyleyen yöneticilere sesleniyorum, buyurun gelin halimizi görün. Ne kadar iyi olduğumuzu ne kadar iyi geçindiğimizi bizzat görün” diyerek tepkisini dile getirdi
İnşaat alanında işçilerle toplanarak basın açıklaması yapan İnşaat işçileri sendika sözcüsü Recai Gerçek, “Ceyhan Devlet Hastanesi Toki İnşaatına bağlı taşeron firma Kart İnşaattan son 4 aydır maaşlarını alamadığı için arkadaşlarımız büyük sıkıntı çekmektedir. Gereken neyse yasal yollardan sesimizi duyurmak istiyoruz. Yetkili makamlar sesimizi duysun” dedi.
Gerekli mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Gerçek, “Buradaki işçilerin çoğu yoksul insanlar zaten. Şimdi ne yapacaklar. Yoksulluk sınırının altında en zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Bende inşaat ustasıyım, işe giderken eşimle helalleşerek ayrılıyorum. Çünkü aynı gün evime dönme garantimin olmadığını biliyorum. Burada da arkadaşlarımızın iş güvenliği olmadığı gibi mağdur bırakılıyorlar. Biran önce yetkilileri bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.
İşçiler daha sonra sloganlar atarak inşaatın tabelasının asıldığı yere yürüyerek oturma eylemi yaptı. İşçilerden bazıları taşeron firmanın bayrağını indirerek tepkisini dile getirdi.
Ceyhan'ın Sesi