Kent Haberleri

Çeyiz hazırlığında olanlar müjde! Faizsiz, 2 sene geri ödemesiz 150 bin TL'lik kredi desteği! İşte başvuru detayları...

Evlilik hazırlığında olan vatandaşları sevindirecek haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Bu kapsamda, evlenecek çiftlere faizsiz, 2 sene geri ödemesiz 150 bin TL'lik kredi desteği sağlanacak.Evlilik kredisinden faydalanmak isteyenler Erdoğan'ın açıklamasından sonra destekten nasıl faydalanacklarını sorguluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim vaadi olarak evlenecek çiftlere kredi desteği sağlanacağını duyurdu. Evlilik kredisinden faydalanmak isteyenler Erdoğan'ın açıklamasından sonra destekten nasıl faydalanacklarını sorguluyor. 

 

Peki, Evlilik kredisi nedir, evlilik kredisinden kimler faydalanacak? Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Evlilik kredisi başvurusu tarihlerine ilişkin detaylar evlenecek çiftlerin gündeminde yer alıyor. 150 bin TL evlilik kredisinin başvuru şartları ve desteği alacak kişilerin kimler olacağı merakla araştırılıyor. 

150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi verileceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Faizsiz evlilik kredisi başvurularının yapılacağı tarih ve koşulları büyük bir merakla sorgulanıyor. 

 

ERDOĞAN'DAN EVLİLİK KREDİ DESTEĞİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan; yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi  vermeye başlayacaklarını duyurdu.

Ayrıca Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetlerinde destekleneceğini belirtti.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Evlilik kredisine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı. 150 bin TL evlilik kredisi başvuru tarihleri ise henüz netlik kazanmadı. Faizsiz evlilik kredisi başvurularının yakın zamanda başlaması bekleniyor.

 

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Yeni evlenecek çiftlere devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru koşulları vade sayısı ve tarihlerine ilişkin detaylar henüz açıklanmadı.

EVLİLİK KREDİSİ İÇİN KAYNAK AİLE VE GENÇLİK BANKASI

Evlilik kredisinin kaynağını kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası sağlayacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet sunacak.

Söz konusu banka, para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden elde edilen fondan alacak. Bu durumda gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklerde kullanılacak.

Ehliyeti olanlar hemen baksın! Tam 6 ilde makam şoförü alımı yapılacak! Son başvuru tarihleri belli oldu!

İŞKUR toplam 8 ildeki huzurevine KPSS şartsız personel alacak!