02 / 05 / 2024

Ceynak Lojistik Samsun Limanı'nı 30 milyon dolara yeniledi!

Ceynak Lojistik Samsun Limanı'nı 30 milyon dolara yeniledi!

Ceynak Lojistik, 2008 yılında yapılan özelleştirme ihalesinde Samsun Limanı'nın 36 yıllığına işletme hakkını 125.2 milyon dolara kazanmış ve devir işlemi Nisan 2010 tarihinde gerçekleşmişti



Devir işleminin ardından hızlı bir şekilde yenileme yatırımlarına başlandı ve 30 milyon dolar harcamayla Samsun Limanı, yeni haline kavuştu. Böylece Samsun Limanı'nın (SamsunPort) kapasitesinde yüzde 35'lik bir artış yaşandı.

Ceynak Lojistik Genel Müdürü Mehmet Ali Tekinsoy, Samsun şehrinin hemen önünde bulunan limanın yenilenmesi sonucu, şehrin görüntüsünün de güzelleştiğini ifade ediyor.
 
Karadeniz havzasında ticaret hacminin gelişmesine bağlı olarak Samsun Limanı'nın coğrafi konumu ve demiryolu bağlantısı olması nedeniyle öneminin daha da artacağını kaydeden Tekinsoy, "Samsunport'un başarısı Samsun'un lojistik üssü olmasını hızlandırdı ve Kafkaslar, Asya ve Anadolu arasındaki taşımacılık kapasitesini artırdı" diyor.

Tahıl lojistiği konusunda Türkiye'nin en önemli şirketi olduklarını söyleyen Tekinsoy, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz limanlarında silolarının olduğunu kaydediyor.

Ceynak Lojistik'in faaliyetleri sonucunda 2011 sonunda 132 milyon TL ciroya ulaştığını anlatan Tekinsoy, "Cey Grubu'nun konsolide cirosu ise 163 milyon dolar. Ceynak, bu anlamda grubun amiral gemisi konumunda. 2012'de SamsunPort yatırımının da etkisiyle yüzde 10 büyüme hedefliyoruz" diyor.
Ekonomist

 


Geri Dön