03 / 05 / 2024

Çeyrek altın değil, 1 gram altını olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Darphaneden haber var! 30 gününüz kaldı...

Çeyrek altın değil, 1 gram altını olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Darphaneden haber var! 30 gününüz kaldı...

Altın yatırımcılarını ilgilendiren son dakika açıklaması Darphaneden geldi. Elinde 1 gramı olanlar dikkat, son 30 gününüz kaldı...



Son zamanlarda altın fiyatlarındaki yükseliş hızla devam ederken,  Hazine ve Maliye Bakanlığı, altın sahteciliği ve kayıt dışılığı önlemek amacıyla Kıymetli Maden Takip Sistemi’ni (KMTS) devreye alacağını duyurdu. Bu yeni uygulama ile kıymetli metallerin üzerinde ürün bilgileri yazılacak ve Darphane tarafından takip edilecek. Rafinerilere KMTS uygulamasına geçiş için 30 gün kaldı. İşte detaylar...

ELİNDE 1 GRAM ALTINI OLANLAR DİKKAT!

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, son dönemlerde sahte altın ve gramaj eksikliklerine değinerek gelen likayetleri değerlendirdi. Yıldırımtürk bu durumların çok sık yaşanılmadığını belirterek, Darphane’nin bu işi kayıt altına almak ve olumsuzlukları gidermek için bir kodlama sistemi yapacağını, rafinerilerin de bastıkları ürünlerde bunu belirteceklerini söyledi.

Çeyrek altın değil, 1 gram altını olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Darphaneden haber var! 30 gününüz kaldı...

ALTINDA YENİ DÜZENLEME!

Altında uygılanacak bu düzenlemenin sadece külçe ve gram altında geçerli olacağı belirtilirken Yıldırımtürk '' Külçe altın zaten 1 kg olan altın anlamına geliyor. Diğerleri için ise 1 gram, 5 gram, 10 gram, 100 gram, 250, 500 altınlar için geçerli olacak” ifadelerini kullandı.

Yıldırımtürk Cumhuriyet ve çeyrek altında bu uygulamaların geçerli olmayacağını açıkladı. Daha önceki açıklamalarına gçre Darphane Müdürünün çip yerleştireceğine yçnelik açıklamalar yaptığını hatırlatan Yıldırımtürk,  çip konusundaki son durumun ne olduğunu bilmediğini açıkladı. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DAKİKA DEĞERLENDİRMESİ!

Altın fiyatlarına dair değerlendirmelerde bulunan Yıldırımtürk, Altın iki seneden beri ABD Merkez Bankası’nın (Fed) aşırı faiz artırımlarından olumsuz etkilenerek baskılanmış bir fiyat içeriyordu” dedi.

Bugün 1 gram altın 1859 lira, çeyrek altın 3,036 lira, Cumhuriyet altını ise 12,094 liradan işlem görüyor. Ata altın bugün satış fiyatı 12,403 lira, Atabeşli altın ise 61,996 liradan işlem görüyor.

Yatırımcılar dikkat! Altın dolar ve borsa... Geçtiğimiz hafta hangi yatırım aracı kazandırdı?

Ons altın 2.000 doları geçti! Altın fiyatları uçmadı resmen füze gibi fırladı! 28 Ekim 2023 canlı altın fiyatları

Geri Dön