Ekonomi

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında 'Büyük yangın' tarihi: Altını elinde tutan ateşte yanacak!

Çeyrek ve gram altın iç piyasada dolar kuruna bağlı olarak yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Yarım altın fiyatları 3 bin 200 liraya dayandı. Çeyrek altın da bin 600 lira seviyesinde. Altın fiyatları yeniden yükselişe geçecek hem de ne yükselme! Uzmanlar o tarihi açıkladı.Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 949,5 liradan tamamladı

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 978 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 949,5 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışına göre yüzde 1,3 artışla 978 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.598 lira, Cumhuriyet altını da 6.438 liradan satılıyor.

Yükseliş eğilimini üst üste 5'inci işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı, önceki kapanışına göre yüzde 0,2 artışla 1.866 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel çapta enflasyonist baskıların devamına işaret eden gelişmeler ve resesyon kaygılarının yatırımcıları temkinli olmaya ittiğini belirterek, güvenli limanlara olan talebin arttığını kaydetti.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da piyasaların odağında kalmaya devam ederken, dün Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic gelecek iki ay içinde beklenen yarım puanlık faiz artışlarının ardından enflasyon ve ekonomi üzerindeki etkiyi değerlendirmek için faiz artırımına eylülde ara vermenin mantıklı olabileceğini söyledi.

Bugün, devam eden Davos Zirvesi'nden gelecek haber akışının yanı sıra Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaların odağında olacağını aktaran analistler, veri gündeminde ise dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) öne çıktığını ifade etti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 ve 1.800 doların destek, 1.880 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

FED TOPLANTISI ALTIN FİYATLARINI NASIL ETKİLEYECEK?

ABD Merkez Bankası (Fed) haziran ayı toplantısı 14-15 Haziran'da yapılacak. Faiz kararının 15 Haziran saat 21.00'de açıklanması bekleniyor. FED’in faiz artırımı da altının ons fiyatının düşmesinde etkili oldu. Buna rağmen dolar kurunun yükseliş göstermesi nedeniyle gram altının fiyatı yükseldi. Gram altının daha önce gördüğü bin lira üzerine tekrar yükseleceği öngörülüyor. 

MAYIS AYINDA NE OLMUŞTU?

Mayıs ayında Fed, politika faizini 50 baz puan artırdı. Bununla beraber Fed faiz aralığını yüzde 0,25-0,50 düzeyinden yüzde 0,75-1 seviyesine yükseltmiş oldu.

Türkiye'nin 11 ilinde başlıyor! İş arayanlar için fırsat ayağa geldi tarih açıklandı

İstanbul'da üniversite okuyacak gençlere kötü haber: Yurt fiyatlarına gelen zamlar dudak uçuklattı daha da zamlanacak

Buğday fiyatlarıyla ilgili sürpriz gelişme! TMO'nun çiftçiye vereceği alım fiyatlarını eski müdür açıkladı

Buğdaydan sonra şeker de cepleri yakacak! Yasaklama kararı alındı

Türkiye'nin otomobil zengini ili belli oldu! Bakın bir ailede kaç tane otomobil bulunuyor?

Dolarda kıyamet kopacak! Hükümet doların uçuşunu durdurmak için ne yapacak?

ABD bunu yaparsa doları tutamazsınız uyarısı: Ünlü ekonomist Düyun-u Umumiye örneği verdi

Gram altında yüksek irtifa için önce fiyat kırılacak sonra da düğmeye basılacak

Motosiklet kalmadı fiyatları uçtu! İkinci el motor fiyatı yenisini geçti Honda Scooter 24 Nisan fiyat listesi

Emekli ikramiye ve memur maaş zamlarına enflasyon güncellemesi Merkez'den geldi! İşte yeni rakamlar

Bedelli askerlik ücretlerine yeni tarife! Hükümet 550 bin kişiyi ilgilendiren projeyi açıkladı

Hükümet konut kiralarında yüksek zam taktikleri için harekete geçti! Aynı anda aynı oranda yapılacak

İETT öğrenci akbil zamlarında flaş gelişme! Belediyede alınan son karar belli oldu

Burada eve yatırım yapan parasını ikiye katladı! İkince ev neredeyse bedavaya geldi